• Home
  • Nieuws
  • GSMWEB.NL kiest voor managed platform van Denit

GSMWEB.NL kiest voor managed platform van Denit

De grootste mobiele prijsvechter van Nederland, GSMWEB.NL, heeft haar cloud en ontwikkelplatform ondergebracht bij Denit. Denit heeft voor GSMWEB.NL een Twin-Datacenter oplossing gerealiseerd: een volledig redundante cloudomgeving verdeeld over twee datacenters. Hiermee wordt de 24/7 beschikbaarheid van het platform gegarandeerd, ook als één van de datacenters onverhoopt uitvalt.

GSMWEB.NL bedient particulieren, ZZP’ers en het MKB met de voordeligste mobiele abonnementen van de grote telecomproviders in Nederland. Het bedrijf is al bijna 20 jaar actief en is de grootste speler in de particuliere markt. De website ontvangt dagelijks vele duizenden bezoekers die op zoek zijn naar een snelle, betrouwbare manier om mobiele abonnementen af te sluiten. Storingen in de website zijn dan ook zeer ongewenst en onacceptabel.

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Voor bedrijven die voor hun business model deels of geheel afhankelijk zijn van hun website, is een betrouwbare cloud oplossing cruciaal. Zowel consumenten als ondernemers verwachten een snelle, stabiele website die altijd functioneert, ongeacht of er technische problemen zijn bijvoorbeeld. Voor GSMWEB.NL waren daarom een aantal zaken van belang: beschikbaarheid, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en een vlekkeloze dienstverlening aan hun klanten. Wij hebben GSMWEB.NL daarom geadviseerd om voor een redundante omgeving te kiezen. Door de servers van GSMWEB.NL onder te brengen in twee geografisch van elkaar gescheiden datacenters (Twin-Datacenter) en die onderling te verbinden middels een eveneens redundante glasvezelring, is de beschikbaarheid nagenoeg altijd gegarandeerd. De data op de servers in beide datacenters wordt realtime gespiegeld waardoor er nooit sprake is van dataverlies. Zelfs niet bij uitval van een datacenter.”

Een 24/7 beschikbaarheid van de infrastructuur is één ding, maar tegelijkertijd moet ook rekening gehouden worden met pieken in belasting van de website. Trage laadtijden zijn voor websitebezoekers al snel een reden om af te haken. Om optimale continuïteit en performance te garanderen, voorziet Denit in een volledig managed platform voor GSMWEB.NL. Door middel van continue proactieve monitoring van zowel hardware als software kan tijdig ingegrepen worden als zich onregelmatigheden voor doen. Denit neemt daarmee alle operationele werkzaamheden op zich en spant zich voortdurend in om de performance te optimaliseren.

Daartoe is ook naar loadbalancing gekeken en zijn caching oplossingen zoals Varnish en Memcache geïmplementeerd. Daarmee hoeft de website van GSMWEB.NL niet steeds opnieuw opgebouwd te worden door de server maar kunnen statische en dynamische elementen zoals afbeeldingen direct uit het snelle cachegeheugen van servers geladen worden. Websites laden daardoor tot wel 100 keer sneller, hetgeen zorgt voor een prettige gebruikerservaring. Ook voorziet Denit in anti-DDoS bescherming: in het geval van een DDoS aanval op de servers van GSMWEB.NL, wordt deze ‘omgeleid’ en met geavanceerde apparatuur geneutraliseerd zodat de website volledig operationeel blijft. Bezoekers merken daardoor niets van de aanval.

De keuze voor Denit werd niet zomaar gemaakt door GSMWEB.NL. Als één van de eerste succesvolle Nederlandse webshops, wist men wat men zocht en er werd dan ook grondig onderzoek gedaan naar een geschikte partij.

Richard Pieneman, commercieel manager van GSMWEB.NL daarover: “De beslissing om over te stappen van cloud provider hebben we niet lichthartig genomen. Het is niet eenvoudig om alles te migreren zonder dat onze dienstverlening eronder zou lijden. Aan de andere kant wilden we een meer stabiele omgeving dan waar we op dat moment beschikking over hadden. Daarnaast merkten we dat we behoefte hadden aan een meer persoonlijke en flexibele service van de cloud provider. Om die reden zochten we naar een partij die ons garanties kon bieden wat betreft uptime, snelheid en schaalbaarheid en die snel kan schakelen als dat nodig is. We zijn daartoe met meerdere providers in gesprek gegaan. Denit onderscheidde zich door zowel de persoonlijke als praktische benadering. Er werd zorgvuldig naar onze situatie gekeken en een maatwerkoplossing voorgesteld waarmee we lange tijd vooruit kunnen. De ambitie is om de komende jaren fors te groeien op de zakelijke markt en met Denit als partner weten we ook zeker dat we die groei aan kunnen.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl