• Home
  • Nieuws
  • Fuga Cloud lanceert nieuw Public Cloud platform in Nederland

Fuga Cloud lanceert nieuw Public Cloud platform in Nederland

Fuga Cloud lanceert een volledig nieuw Public Cloud platform. Fuga Cloud draait langer mee dan vandaag en lanceerde de eerste versie van haar Public Cloud in september 2015. Het nieuwe platform stelt Fuga Cloud in staat om sneller te reageren op klantvragen en zo continu nieuwe functionaliteiten te implementeren.

Yuri Sijtema, Product Owner van Fuga Cloud: “De statische fundering van de eerste versie zat de doorontwikkeling van het cloud platform in de weg. In de tussentijd hebben we het team uitgebreid en is de kennis van bijvoorbeeld CI/CD flink toegenomen. Dit heeft ons in staat gesteld om een nieuw cloud platform te bouwen welke volledig voldoet aan onze wensen en eisen. We kunnen het cloud platform in minder dan 2 uur volledig opnieuw uitrollen. Dit maakt het in de toekomst ook veel eenvoudiger om het aantal regio’s te vergroten en uit te wijken naar andere landen.”

Op het moment van lanceren zijn er enkele veelgevraagde functionaliteiten direct beschikbaar. Zo kan er vanaf heden als team samengewerkt worden aan één project en is het niet meer nodig om voor ieder cloudproject een nieuw account aan te maken. Ook is er meer flexibiliteit toegevoegd aan het betaalsysteem waardoor Nederlandse gebruikers de mogelijkheid hebben om betalingen te verrichten via SEPA (automatische incasso).

Daarnaast maakt het nieuwe platform efficiënter gebruik van resources waardoor het mogelijk was om een prijswijziging door te voeren. “We zijn ons er maar al te goed van bewust dat naast een razendsnel platform, optimale veiligheid en een uitstekende service men ook kritisch kijkt naar de prijzen. Door een volledig redesign van het platform hebben we een efficiëntieslag kunnen slaan waardoor wij de prijzen met gemiddeld 30% hebben verlaagd ten opzichte van ons eerste platform uit 2015.”, vertelt Sijtema.

Over Fuga Cloud

Fuga Cloud, opgericht in 2015, is een Nederlandse Public Cloud provider gevestigd in Alkmaar. Fuga Cloud is een zusterorganisatie van, en tevens ontwikkeld door, Cyso; dé specialist van Nederland in maatwerk Managed Hosting oplossingen. Sinds 1997 houdt Cyso bedrijfskritische websites en applicaties van zowel Nederlandse als Internationale organisatie 24/7 online beschikbaar. Samen met Cyso en SQR.NL (specialist in shared hosting) maakt Fuga Cloud deel uit van de Cyso Group. Met ruim 60 specialisten is de Cyso Group uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in Nederland op het gebied van hosting- en cloud-services. Fuga Cloud, Cyso en SQR.NL zijn allen ISO 27001, ISO 20000 en NEN 7510 gecertificeerd.

Bezoek de website voor meer informatie.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl