• Home
  • Nieuws
  • Frans ter Borg en Wido Potters nieuwe bestuursleden ISPConnect

Frans ter Borg en Wido Potters nieuwe bestuursleden ISPConnect

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van ISPConnect op 12 januari jl. zijn Frans ter Borg, CEO en oprichter van Quanza Engineering en Quanza-dochter CloudMerge, en Wido Potters, manager support & sales bij BIT, voorgedragen en geïnstalleerd als bestuursleden.

Frans ter Borg is al 20 jaar actief in de internetindustrie. Hij werkte onder meer bij Euronet en na de overname van dit bedrijf door France Telecom, legde hij zich toe op de uitrol van Wanadoo in Nederland. Hij richtte Quanza Engineering op, een IT dienstverlener die netwerken en systeem platformen levert voor onder meer hosting providers en ISP’s.

Wido Potters is sinds 2003 werkzaam in de internet sector. Sinds 2006 werkt hij voor BIT, een bedrijf uit Ede dat datacenter- en managed hosting diensten levert. In 2015 is Wido toegetreden tot de technische commissie van de VVR (Vereniging van Registrars). In datzelfde jaar heeft hij de stichting AbuseIO opgericht, deze stichting houdt zich bezig met de ontwikkeling van free en open source software voor (internet) abuse afhandeling.

Ter Borg over zijn toetreden tot het bestuur van ISPConnect: “ISPConnect heeft een grote, groeiende achterban. Momenteel spelen in de sector een aantal problemen waar iedereen tegenaan loopt zoals security en het vinden van jong talent. Daar ligt wat mij betreft de toegevoegde waarde van ISPConnect voor de leden: we kunnen kennis en kunde bij elkaar brengen om zo onze gemeenschappelijke problemen aan te pakken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan initiatieven zoals AbuseHUB en Cloud University” Potters vult aan: “De laatste jaren heeft ISPconnect zich ontwikkeld tot een organisatie die echte meerwaarde levert voor hosters. Vooral op het gebied van kennisontwikkeling en ondersteuning van processen binnen hostingbedrijven wordt goed werk voor de leden geleverd. En omdat dat in een ontspannen cultuur plaats vindt, is dat bijzonder effectief.”

CloudMerge, een cloud broker die afgelopen april van start is gegaan, is tevens lid geworden van ISPConnect. Ter Borg: “Het is voor CloudMerge erg waardevol om van het netwerk van ISPConnect deel uit te maken. En ik wil mij als bestuurslid graag in gaan zetten om het netwerk uit te breiden en nieuwe thema’s voor de achterban te agenderen. Zo zien we momenteel bijvoorbeeld dat cloud orchestration een belangrijk issue is. Daar kunnen we als ISPConnect op inspringen door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat elementaire kennis over hoe zoiets aangevlogen moet worden, door de vereniging beschikbaar wordt gesteld aan haar leden”.

BIT is al langere tijd lid van ISPConnect. Potters over zijn voorgenomen rol als bestuurslid: “Mijn interesses liggen vooral op het vlak van nieuwe internetprotocollen en abuse bestrijding. Ik hoop mogelijkheden te creëren die het internet en daarmee de hostingwereld versterken. Ik ben ervan overtuigd dat dat goed is voor de individuele leden van ISPconnect en ik hoop dat zij deze handschoen met mij willen oppakken.”

Simon Besteman, directeur van ISPConnect: “Wij kennen Frans al langere tijd, en wij hebben veel respect voor de professionele, doch tevens sociaal bewuste en verantwoordelijke manier waarop hij te werk gaat. Frans is ondernemer in hart en nieren, maar ook iemand die nadenkt over de rol van onze industrie in de samenwerking, over de manier waarop technologie de wereld voor het goede kan veranderen.”

Besteman vervolgd: “Wido kennen wij ook al langere tijd als een gedreven IT’er. BIT is natuurlijk een toonaangevend bedrijf in onze sector, maar daarnaast heeft Wido de eigenschappen die we zoeken in een bestuurder van ISPConnect: hij is betrokken bij de sector, hij is bezig met de toekomst van de branche, en hij is zich heel erg bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemers in de internet wereld. Die kwaliteiten maken dat we heel erg blij zijn dat hij ons is komen versterken”.

Toen de bestuursleden van ISPConnect vorig jaar met Frans en Wido in gesprek gingen werd heel snel duidelijk dat er een sterke klik was en dat zij een perfecte aanvulling op het bestuurlijke team zijn waarmee de hele vereniging sterker wordt.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl