• Home
  • Nieuws
  • Fortinet tekent overeenkomst met IBM voor de onderlinge uitwisseling van informatie over wereldwijde cyberbedreigingen

Fortinet tekent overeenkomst met IBM voor de onderlinge uitwisseling van informatie over wereldwijde cyberbedreigingen

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat Fortinet en IBM Security een samenwerking zijn aangegaan. Het doel is om informatie over wereldwijde cyberbedreigingen uit te wisselen. De overeenkomst heeft als doel om cyberbedreigingen en privacyrisico’s proactief te bestrijden door de uitwisseling van contextuele bedreigingsinformatie tussen FortiGuard Labs en X-Force, het onderzoeksteam van IBM Security. De bedrijven zullen rechtstreeks wereldwijde bedreigingsinformatie met elkaar uitwisselen via veilige kanalen. Daarmee kunnen ze hun beveiligingskennis verdiepen en klanten effectiever beschermen.

De onderzoeksteams van IBM Security en Fortinet bewaken en analyseren wereldwijde cyberbedreigingen aan de hand van uiteenlopende bronnen en leveren in bijna real time waardevolle bedreigingsinformatie aan. Klanten profiteren daarmee van uitgebreidere input voor hun bedrijfsbrede beveiliging. De overeenkomst formaliseert de uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen Fortinet en IBM Security. Beide bedrijven hebben echter al eerder samengewerkt aan de ontwikkeling van uitgebreide beveiligingsoplossingen. IBM Security is sinds 2017 Fortinet Fabric-Ready-partner. De open aanpak van Fortinet biedt IBM toegang tot het bedrijfsbrede overzicht, de geïntegreerde bedreigingspreventie en de geautomatiseerde tegenmaatregelen van de Security Fabric-architectuur. Helder gedefinieerde API’s zorgen daarbij voor de integratie van geavanceerde mogelijkheden voor beveiligingsbeheer en incidentrespons.

Fortinet kondigde eerder dit jaar aan dat het met IBM samenwerkt aan de ontwikkeling van de IBM X-Force Threat Management Services. De twee bedrijven kunnen hun klanten daarmee wapenen met verbeterd inzicht in cyberbedreigingen, mogelijkheden voor het detecteren en voorkomen van cyberaanvallen en een geïntegreerde ‘verdediging in de diepte’-strategie die het volledige aanvalsoppervlak van hun organisatie omspant.

Caleb Barlow, vice president Threat Intelligence bij IBM Security
“Dankzij onze samenwerking met vertrouwde partners zoals Fortinet is IBM in staat om een duidelijker beeld te scheppen van het wereldwijde bedreigingslandschap. Cybercriminelen gaan tegenwoordig uiterst vaardig en goed georganiseerd te werk. Ze zijn goed gefinancierd en in staat om snel op wereldwijde schaal toe te slaan. Om effectieve bescherming te kunnen bieden, moeten we met dezelfde snelheid werken en trefzekerder tegenmaatregelen ontwikkelen op basis van betrouwbare data. De collectieve bescherming die we samen met Fortinet hebben ontwikkeld stelt IBM in staat om klanten en gemeenschappen effectiever te beschermen. Dankzij de beschikbaarheid van aanvullende bedreigingsinformatie kunnen we sneller en grondiger inspringen op nieuwe bedreigingen.

Phil Quade, chief information security officer bij Fortinet
“Elke organisatie kampt tegenwoordig met geavanceerde cyberbedreigingen, een groter aanvalsoppervlak en een groeiend tekort aan interne beveiligingsexpertise. Praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en een wereldwijd overzicht op cybercriminele activiteit stellen hen in staat om een reactieve benadering in te ruilen voor een proactieve aanpak. Het is niet mogelijk om iets te beschermen of actie te ondernemen op basis van wat je niet ziet. De uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen betrouwbare branchepartners is daarom van cruciaal belang om bedrijven in alle delen van de wereld te helpen om cyberbedreigingen te bestrijden.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl