• Home
 • Nieuws
 • Fortinet introduceert firewall-appliance met Tbps-prestaties

Fortinet introduceert firewall-appliance met Tbps-prestaties

Fortinet, wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, lanceert twee nieuwe firewalls met bijzonder hoge doorvoercapaciteit. De FortiGate 3980E is de eerste beveiligingsappliance ter wereld die terabit per seconde (Tbps)-firewall-prestaties biedt. De FortiGate 7060E is een next generation firewall (NGFW) die doorvoersnelheden van 100 Gigabit per seconde (Gbps) combineert met een chassis-vormfactor. De nieuwe zakelijke firewalls zijn geschikt voor grote ondernemingen, datacenters en internetproviders en voorzien deze van meer prestatievermogen en doorvoercapaciteit.

Beide zakelijke firewalls maken gebruik van de Security Processing Units (SPU’s) van Fortinet om hoge prestaties, moeiteloze schaalbaarheid en Security Fabric-bescherming te bieden. Grote ondernemingen hoeven zich zo niet langer zorgen te maken dat hun beveiliging ten koste gaat van de snelheid van hun bedrijfsnetwerk.

De zakelijke firewall FortiGate 3980E

De zakelijke firewalls uit de 3000-reeks van Fortinet bieden uiterst krachtige firewall-prestaties in de vorm van een compacte appliance. Fortinet heeft deze zakelijke reeks nu uitgebreid met de FortiGate 3980.

 • De FortiGate 3980E is de eerste appliance voor netwerkbeveiliging met een doorvoercapaciteit van een terabit per seconde. Deze zakelijke firewall biedt 1,12 Tbps-prestaties in combinatie met een gegarandeerde VPN-doorvoersnelheden van 470 Gbps.
 • De prestaties van de FortiGate 3980E zijn getest op basis van de BreakingPoint-module van Ixia en zijn laatste CloudStorm 100GE-belastingsmodule voor het testen van applicaties en beveiligingsmechanismen.
 • Dankzij zijn prestatievermogen kan de FortiGate 3980E dienst doen als datacenter-firewall, de onderlinge verbindingen tussen datacenters beveiligen of worden ingezet als interne firewall voor netwerksegmentatie binnen het datacenter.
 • De apliance is bij uitstek geschikt voor bedrijven die behoefte hebben aan een firewall met uiterst hoge doorvoercapaciteit, diepgaande inspectie en een compacte vormfactor die ruimte bespaart en de beheerkosten verlaagt.
 • De FortiGate 3980E is voorzien van 32 discrete SPU’s die beveiligings- en netwerkprocessen te versnellen en de warmteafgifte en het energieverbruik terugdringen.
 • De zakelijke firewall biedt daarnaast twee GE RJ45-poorten, zestien 1/10 GE SFP/SFP+ poorten en tien 100 Gigabit QSFP28-poorten voor optimale dichtheid en flexibiliteit.

De zakelijke firewall FortiGate 7060E

De nieuwe 7060E van Fortinet is ’s werelds meest geavanceerde firewall. De appliance leent zich bij uitstek voor grote ondernemingen, datacenters en internetproviders die zich niet kunnen permitteren om te beknibbelen op doorvoercapaciteit, schaalomvang en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden.

 • De FortiGate 7060E is een gestroomlijnde en modulaire zakelijke firewall met chassis die uitmuntende cyberbeveiliging combineert met een hoge doorvoercapaciteit en flexibele ondersteuning voor bedrijfsspecifieke implementaties en toepassingen. De firewall wordt geleverd met vier Security Processing-blades voor bijzonder krachtige NGFW- en SSL-prestaties en tot twee I/O-modules voor maximale interfacedichtheid en netwerkbandbreedte.
 • De FortiGate 7060E werd eveneens getest op basis van de BreakingPoint-module en nieuwe CloudStorm 100GE-applicatie- en beveiligingstest. Met een in de praktijk bewezen prestatievermogen van 100 Gbps kan het zich nu officieel ‘s werelds snelste next generation firewall noemen. De FortiGate 7060E biedt snelheden van 160 Gbps voor inspectie van het applicatieverkeer en 120 Gbps aan doorvoercapaciteit voor indringerpreventie.
 • De FortiGate 7060E biedt superieure netwerkflexibiliteit met tot acht 100 GE (Gigabit Ethernet)-poorten, zestien 40 GE-poorten of vierenzestig 10 GE-poorten.
 • De modulariteit en hoge doorvoercapaciteit van de 7060E dragen bij aan flexibele toepassingsmogelijkheden van de netwerkrand tot de kern van het datacenter, met inbegrip van firewall-configuraties voor interne netwerksegmentatie.
 • De FortiGate 7060E is leverbaar op basis van vereenvoudigde prijs- en licentiemodellen. Deze zijn van toepassing op het chassis in plaats van individuele blades om de complexiteit terug te dringen en een verbeterde prijs-kwaliteitverhouding te waarborgen.

Ken Xie, CEO van Fortinet: “Cloud computing, IoT en de hyperverbonden digitale economie zetten ICT-afdelingen onder steeds grotere druk en vragen om aanmerkelijk krachtiger beveiliging. Gezien de moordende concurrentie en voortdurend veranderende zakelijke eisen kunnen bedrijven het zich niet langer veroorloven om concessies te doen aan de netwerkprestaties of beveiligingsfunctionaliteit. Fortinet innoveert voortdurend om de krachtigst presterende en veiligste oplossingen af te leveren die er op de markt beschikbaar zijn, zodat klanten optimaal gebruik kunnen maken van hun ICT-infrastructuur met het vertrouwen dat hun gebruikers en data altijd veilig zijn.”

Beschikbaarheid

De FortiGate 7060E en 3980E zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017 leverbaar. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Fortinet-reseller.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl