• Home
  • Nieuws
  • FiberRing sluit zich aan bij ISPConnect als lid en partner

FiberRing sluit zich aan bij ISPConnect als lid en partner

Branchevereniging voor hosting- en cloud providers ISPConnect kan rekenen op wederom een sterke toevoeging aan zijn netwerk. FiberRing, dat netwerkconnectiviteit en internettoegang levert voor ICT-bedrijven en internet-, cloud- en hosting-serviceproviders in datacenters in en rond Amsterdam, sluit zich aan als zowel partner als lid.

FiberRing biedt een brede waaier aan connectivity services, waaronder beschermde, veilige point-to-point connectiviteitsservices op basis van een eigen MPLS-netwerk. Ook kunnen 10 Gbps point-to-point Wavelength-services op basis van het FiberRing optische transmissienetwerk worden geleverd en biedt het bedrijf Dark Fiber-services naar elk datacenter in Amsterdam. Tot slot behoren rechtstreekse Internet Access-services en IP Transit-services voor netwerkproviders die zelf een autonoom internetsysteem beheren tot het aanbod.

Belangrijke schakel
“FiberRing is verheugd om dit jaar ISPConnect als partner en lid te ondersteunen” zegt Edwin de Boer, account manager bij FiberRing. “Wij zien ISPConnect als de ideale partner voor het bundelen van kennis en ideeën. Al jaren zet ISPConnect zich proactief in richting haar leden en wij verwachten als netwerkleverancier ons steentje bij te kunnen dragen. Netwerkleveranciers zijn een belangrijke schakel in het datacenter ecosysteem en klanten kijken daarom steeds vaker naar onafhankelijke aanbieders van netwerken waardoor ze niet vast zitten aan een datacenter- of cloudprovider. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking met ISPConnect en haar leden.”

Dienstenaanbod compleet en veelzijdig
“ISPConnect is trots dat we FiberRing mogen toevoegen aan ons netwerk van partners” aldus Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “De toevoeging van een carrier maakt ons dienstenaanbod aan de leden compleet een veelzijdig. FiberRing is de perfecte partij voor ons: hun DNA ligt in de hostingwereld, het is een aanbieder die de markt begrijpt, die in staat is om een sterk aanbod tegen competitieve prijzen te bieden en een ideale gesprekspartner voor de hosting community.”

FiberRing begon ooit met één node in Amsterdam, maar is al snel uitgegroeid tot een grote speler die verbonden is met 18 netwerklocaties. De ‘carrier van de carriers’ onderscheidt zich in de markt doordat het ICT-bedrijven en ISP’s voordelig bandbreedte kan aanbieden.

Meer weten? Kijk dan snel op website van FiberRing.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl