• Home
  • Nieuws
  • Eurofiber vormt een business unit cloud infrastructuur

Eurofiber vormt een business unit cloud infrastructuur

Eurofiber heeft een nieuwe business unit cloud infrastructuur gevormd en brengt zijn dochterondernemingen Dataplace en DCspine onder één paraplu.

Maarssen, 20 september 2021 – Eurofiber heeft een nieuwe business unit cloud infrastructuur gevormd en brengt zijn dochterondernemingen Dataplace en DCspine onder één paraplu. Hiermee komt Eurofiber de markt behoeftes aan open cloud-infrastructuur tegemoet. Daniel Danon leidt de nieuwe business unit als Managing Director Eurofiber cloud infra. Jan Michiel Berkel is aangesteld als Commercieel Directeur. 

‘’Als toonaangevende aanbieder van digitale infrastructuur is de strategie van Eurofiber gebouwd op twee pijlers: glasvezelconnectiviteit en cloud-infrastructuur,’’ zegt Daniel Danon. ‘’Vooral voor die laatstgenoemde is de marktdynamiek erg fascinerend. De marktbehoefte transformeert snel van klassiek colocatie en connectiviteit naar hybride cloudoplossing, met toevoeging van virtuele platformen voor optimale flexibiliteit en schaalbaarheid. Bij Eurofiber zijn we uitstekend uitgerust om in deze marktbehoeften te voorzien, nu we ons dienstenportfolio en ons bereik in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland blijven uitbreiden. Om onze groeiende klantenkring zo goed mogelijk te bedienen, brengen we onze dochterondernemingen, Dataplace en DCspine, onder één Cloud Infrastructuur paraplu. Hiermee zijn wij in staat om onze klanten en partners een complete set van cloud-infrastructuurcomponenten te bieden om hun digitale ondernemingen mogelijk te maken. Dit omvat DCspine’s geautomatiseerde netwerk in zijn uitgebreide DC tot DC aanwezigheid (78 datacenters verspreid over Nederland, België en Duitsland) en Dataplace’s zes hypermoderne Tier lll-datacenters die het volledige portfolio van co-locatie en digitale infrastructuur portfolio dekt. De cloud infra-divisie ontsluit voor partners het volledige cloudconnectiviteits-en infrastructuurportfolio van de Eurofiber Group.’’

Jan Michiel Berkel vult aan: ‘’binnenkort integreren zowel DCspine als Dataplace het CloudHub-platform van Eurofiber’s dochteronderneming MatrixMind in hun oplossingen. Hiermee kunnen klanten hun (hybride) cloud omgeving snel, eenvoudig en veilig beheren vanaf een groot aantal locaties in Nederland en België. Nu dat we een cloud infra business unit hebben gevormd, breiden we onze capaciteit verder uit om onze klanten te voorzien van open infrastructuurdiensten waarmee zij hun eigen digitale strategie veilig en betrouwbaar kunnen ondersteunen.’’

Hoewel Eurofiber, Dataplace en DCspine als organisatie zijn geïntegreerd, zullen zij de mogelijkheid behouden om onafhankelijk op de markt te opereren. Daniel Danon: ‘’Met de cloud infra-divisie zijn we klaar om geïntegreerde diensten aan te bieden wanneer dat nodig is. Uiteraard blijven de business units hun klanten ook alleen voorzien van colocatie-, interconnectiviteits- of cloudconnectiviteitsdiensten indien gewenst. De onafhankelijke positie van zowel Dataplace en DCspine betekent ook dat er, net als voorheen, geen onderscheid zal worden gemaakt voor interne of externe klanten op het gebied van prijzen of andere voorwaarden. We blijven een echt open digitale infrastructuurpartner.’’

Management Cloud Infrastructure business unit Eurofiber

Daniel Danon, Managing Director (43) trad in maart 2020 in dienst bij Eurofiber als directeur Products & Solutions. Eerder bekleedde Daniel diverse senior management functies bij zowel Liberty Global als Vodafone Hongarije.

Jan Michiel Berkel (37) was een M&A adviseur bij Deloitte, waarna hij in 2014 als senior manager bij Eurofiber in dienst trad. In 2018 richtte Berkel het datacenter interconnectivity provider DCspine op, dat hij sindsdien leidt.

Over Eurofiber

Eurofiber is een snelgroeiende aanbieder van het toonaangevende open digitale infrastructuur in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Met ons glasvezelnetwerk van 39.700 km en tien datacenters maken we de digitale samenlevingen van de landen waarin we actief zijn. We zijn er trots op dat we het vertrouwen hebben gewonnen van bedrijven, overheden, instanties en non-profitorganisaties. Wij bieden hen connectiviteit en cloud infrastructuur oplossingen die afgestemd zijn op hun behoeften. Onze open infrastructuur garandeert hen volledige vrijheid bij de keuze van diensten, toepassingen en providers te kiezen. Ga voor meer informatie naar eurofiber.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul Faas, Tel. +31 (0)6 82 89 95 08, e-mail marketing@dataplace.com

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl