• Home
  • Nieuws
  • Er werken te weinig vrouwen in de ICT. Geke Rosier

Er werken te weinig vrouwen in de ICT. Geke Rosier

 

‘Het is beter mensen te vertrouwen en af en toe teleurgesteld te worden, dan om niet te vertrouwen en je ongelukkig te voelen.’ Abraham Lincoln
Vergeleken met andere sectoren is het aandeel van vrouwen in de Nederlandse ICT-wereld extreem laag. Slechts 10% van het ICT-personeel is vrouw; het aantal vrouwen binnen managementteams van ICT-organisaties is tevens zeer beperkt. Binnen de hosting provider en internet services industrie herkennen we dezelfde uitdaging.

Vrouwen kiezen niet vanzelfsprekend voor een studie of carrière in de ICT. Dit wordt voor een groot deel bepaald door het ‘nerdy’ imago van het vakgebied. Dat is jammer want op korte en middellange termijn liggen daar enorm veel carrièrekansen. De ‘moderne’ ICT vraagt steeds meer om vrouwelijke competenties zoals creativiteit, samenwerken, communicatie, inlevingsvermogen, intuïtief proberen en veranderen. Dus waarom niet meer doen om vrouwen de stap naar ICT te laten zetten?

De CIAO Academy is het eerste opleidingsprogramma in Nederland dat zich richt op het aanmoedigen van vrouwen om IT-studies en -carrières te beginnen. Daarmee vergroten we het arbeidspotentieel en diversiteit in de ICT. CIAO staat voor Creative IT Alignment Officer en is het Italiaanse woord voor Hello: “Say hello to your future.” Een nieuwe opleiding en een nieuwe naam waarbij creativiteit en verbinding centraal staan. Competenties die in de snel veranderende digitale wereld zeer goed van pas komen in functies waar innovatie en verbinding met de klant cruciaal zijn voor het succes van de organisatie. Rollen zoals: Service manager, Presales adviseur, Agile development management, maar ook security management komt steeds dichter bij de klant te staan en bepaalt in steeds grotere mate de reputatie van de organisatie.

Tijdens een eenjarig programma leren de deelnemers op een praktische manier hoe nuttig, bevorderlijk, plezierig, sociaal en spannend ICT-technologieën zijn. De CIAO Academy is opgebouwd uit bedrijfskundige -, creatieve ICT- en vaardigheidsmodules en start in het eerste kwartaal van 2014. Wij willen graag onderzoeken hoe wij als DHPA een bijdrage kunnen leveren aan het aantrekken van meer vrouwen in onze branche en vragen u een korte survey in te vullen. Klik hier om de survey te starten > https://www.surveymonkey.com/s/68RXHQP

Wij stellen uw deelname erg op prijs.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl