Er is weer reden tot optimisme!

Zien we dan toch licht aan het eind van de tunnel? Steeds meer signalen lijken de goede richting aan te wijzen.

Ik heb het niet alleen over Covid, inentingen en de cijfertjes van het RIVM, hoewel van die kant het nieuws ook eindelijk wat beter wordt. Ik heb het vooral over de geluiden die ik hoor vanuit onze leden: ze hebben het druk, en verwachten het nog drukker te gaan krijgen de komende tijd.

Het is al een paar maanden voelbaar, de signalen die we opvangen uit de achterban zijn dat de klanten weer actiever aan het worden zijn. Dat er weer ondernomen wordt en dat er ook wat nieuwe business bij komt.

Wat we het afgelopen jaar hebben gezien is dat een aantal dingen gewoon door is blijven lopen. Dat er zeker in de eerste maanden van de pandemie ook van alles geregeld moest worden om klanten te helpen met het inrichten van thuiswerken voor hun medewerkers, en het fatsoenlijk beveiligen daarvan.

Nieuwe projecten werden uitgesteld

Daarna droogde de pijplijn bij veel mensen een beetje op een tijd lang. Veel bedrijven hadden strenge regels over hoeveel mensen en wie er op de zaak aanwezig mochten zijn (en vaak een: geen externen policy), waardoor grotere projecten en projecten waar mensen van buitenaf voor nodig zijn tijdelijk op de backburner kwamen te staan.

Het vooruitzicht voor Q3 ziet er dan ook rooskleurig uit. Je kunt projecten een tijd lang uitstellen, maar er komt een moment waar het gaat knellen, en nu er weer perspectief is op een leven na de pandemie zie je dat men weer volop aan het plannen is. Veel projecten die na de zomervakantie in de planning zitten.

Wij horen dus vrij veel goed nieuws vanuit de sector. En dat voelt goed.

We gaan het druk krijgen

September gaat sowieso een drukke maand worden voor de sector. Te beginnen met de BBQ van Dutch Cloud Community op 2 september (ben je al aangemeld? Dat kan hier). Maar er zijn meer evenementen, de Neutral Interconnect Days van NL-IX. Ook InterXion heeft een plannetje om half september iets leuks te doen (meer hierover in de volgende nieuwsbrief), en er zijn vast nog meer leuke initiatieven. Hebben jij en je collega’s ook leuke initiatieven gepland? Laat het ons weten!

We gaan het druk krijgen. En dat is goed nieuws voor iedereen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl