• Home
  • Nieuws
  • Eerste Cloud Engineers van Techniek College Rotterdam krijgen certificaat uitgereikt

Eerste Cloud Engineers van Techniek College Rotterdam krijgen certificaat uitgereikt

Vanaf september 2018 is de opleiding Netwerk- en Mediabeheer met veel aandacht voor “Cloud- en datacenter Engineering”  gestart en inmiddels zijn de eerste certificaten aan de studenten uitgereikt.

De IT-infrastructuur bij bedrijven en instellingen is al lang niet meer alleen afhankelijk van interne servers. Tegenwoordig hangt alles in de “Cloud”. Steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet (Internet-of-Things) en kunnen, draadloos en op afstand, bediend worden via mobiele telefoons, tablets en laptops.

Een van de belangrijkste problemen van nu en in de nabije toekomst is het tekort aan mensen die vertrouwd zijn met de “Cloud”. Dit biedt enorme kansen voor jongeren die specifiek voor het onderhoud en de bediening van de “Cloud” zijn opgeleid.

Techniek College Rotterdam speelt, samen met het bedrijfsleven, in op deze problematiek binnen de nieuwe mbo-opleiding Expert IT systems and devices met speciale aandacht voor “Cloud- en datacenter engineering”. Bij deze opleiding worden studenten op mbo-niveau opgeleid om werkzaam te zijn als “Cloud- en datacenter Engineer” in een breed scala van branches; van het Haven en Industrie Cluster, de Medische sector, het MKB tot alle andere sectoren waar IT een belangrijk onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering.

Jongeren die bij Techniek College Rotterdam zijn opgeleid tot “Cloud- en datacenter Engineer” kunnen rekenen op een 100% baangarantie. Belangrijk bijkomend voordeel van deze opleiding is de mogelijkheid om door te stromen naar vervolgopleidingen op HBO en Universitair niveau en naar deeltijdopleidingen specifiek gericht op IT-ers.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl