• Home
  • Nieuws
  • DINL spreekt namens digitale sector met informateur Mariëtte Hamer

DINL spreekt namens digitale sector met informateur Mariëtte Hamer

Als onderdeel van de kabinetsformatie ontving informateur Mariëtte Hamer voor het thema digitalisering op vrijdag 28 mei 2021 verschillende vertegenwoordigers van organisaties actief in het digitale domein. In de aanloop naar een nieuw kabinet sprak Michiel Steltman namens de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) met de informateur over diverse digitale onderwerpen die op de agenda van de kabinetsformatie moeten komen.

Na afloop van het gesprek met informateur Mariëtte Hamer heeft Steltman namens de digitale sector een brief met zes belangrijke suggesties voor het regeerakkoord aan de informateur overhandigd. De brief bouwt voort op de adviezen die DINL aan de verkiezingsprogrammacommissies heeft meegegeven in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

DINL schaarde zich in het gesprek achter de oproepen van FME, NLdigital en het Topteam ICT om in te zetten op digitale innovatie, digitale vaardigheden, digitale infrastructuur en een integrale bestuurlijke aanpak. Maar tegelijkertijd voegt DINL in de oproep aan het volgende kabinet hier een aantal concrete adviezen aan toe.

DINL spreekt namens digitale sector met informateur Mariëtte Hamer
DINL spreekt namens digitale sector met informateur Mariëtte Hamer

Digitale infrastructuur

Dat Nederland ook op de lange termijn haar sterke positie als digitaal knooppunt behoudt en koploper blijft als het gaat om hoogstaande digitale infrastructuur, is niet langer vanzelfsprekend. De ontwikkelingen in de markt en de knelpunten rondom ruimtelijke ordening, autonomie en soevereiniteit van onze infrastructuur vragen om een antwoord en meer regie en hulp van de overheid. Het is daartoe essentieel dat het ministerie van EZK voldoende middelen krijgt om buiten de bestaande telecomkaders regie te nemen op thema’s als intercontinentale verbindingen over zee, vestigingsmogelijkheden van nieuwe (regionale) datacenters en wet- en regelgeving rondom cloud.

Het gehele artikel lees je op de website van Emerce.nl 

(Bron: Emerce.nl)

Over DINL

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is een coalitie van organisaties die zich samen inzetten voor een sterke digitale infrastructuur als basis van de Nederlandse digitale economie. DINL is de spreekbuis van duizenden bedrijven die de faciliteiten en online basisdiensten leveren voor onderwijs, wetenschap, consumenten en het brede bedrijfsleven. Klik hier voor een overzicht van de DINL Partners en Deelnemers.

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl