• Home
  • Nieuws
  • DHPA reikt awards uit aan de cloud en hosting sector tijdens DHPA TechFest

DHPA reikt awards uit aan de cloud en hosting sector tijdens DHPA TechFest

Tijdens een zonovergoten eerste editie van DHPA TechFest, reikte DHPA een viertal awards uit aan de cloud en hosting sector. Dit betekende de start van een traditie die de brancheorganisatie graag in stand houdt.

Na een nominatie en stemronde stonden tijdens TechFest op 17 mei jl. de volgende winnaars op het podium: Bart Vrancken, Unix en Windows Engineer bij BIT werd benoemd tot Cloud Engineer van het jaar. Bart Veldhuis, Cloud Architect bij Weolcan ontving de titel Persoonlijkheid van het jaar. De eervolle vermelding Vendor van het jaar werd veroverd door RealTime Register en tot slot reikte DHPA een aanmoedigingsprijs uit aan VMware. “VMware verdient een steuntje in de rug” aldus Sven Visser, voorzitter van DHPA. Hij vervolgt: “VMware werd door verschillende cloud en hosting providers genomineerd omdat ze na 8 jaar het vCAN programma nu echt op waarde schatten”.

Tijdens het jaarlijks terugkerende onderdeel NK-Serverwerpen, won Soufian Et-Talai van Secural ink NL met een worp van 9,85 meter de hoofdprijs. Veeam overhandigde hem na zijn prestatie een tegoedbon voor een “flight experience”. Op de tweede plaats eindigde Artur Miron, student aan de Hogeschool Utrecht met 9,65 meter en op de derde plaats is geëindigd Mark Boekelaar van CYSO met 8,82 meter. Hiermee is het baanrecord niet verbroken, tot op de dag van vandaag staat deze op naam van Maikel Born van i3D.net.

DHPA TechFest bleek een succes. Het programma van was overvol, visionaire sprekers als Ruud Veltenaar werden afgewisseld door experts van o.a. Deloitte, Fortinet, Microsoft, Juniper Networks, Micelio en SIDN Fonds. Er was stand up comedy en volop muziek. Ruud Alaerds, directeur van DHPA over het programma: “Zelf was ik moderator van de Microsoft Academy Stage en heb mij samen met het gros van de aanwezige MBO studenten verdiept in wat er nu en in de toekomst gebeurt in onze sector. Gedurende de dag heb ik meerdere keren gehoord “wat moet ik kiezen, als ik naar deze sessie ga mis ik een andere”. En dat was precies onze bedoeling, als je alles kunt bijwonen lijkt dat ideaal maar is het ook misschien eentonig. Ik geef de bezoeker graag een keuze, en het gevoel van iets te moeten missen geeft in dit geval aan dat we met de aangeboden onderwerpen goed zaten”.

Het event werd door de ruim 400 bezoekers zeer positief beoordeeld. “Een overtuigende uitkomst en iets om trots op te zijn” concludeert Alaerds. “De bezoekers beoordeelden het event niet alleen goed, 86% van de bezoekers gaf na afloop aan in 2018 te willen terugkeren, daarmee denk ik dat het jaarlijkse feest voor de cloud en hosting sector – nu met de naam DHPA TechFest – terug is van weggeweest”.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl