• Home
  • Nieuws
  • DHPA onderscheidt zich met festival voor en door de hosting- en cloudsector

DHPA onderscheidt zich met festival voor en door de hosting- en cloudsector

Op 17 mei aanstaande zal de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) de eerste editie van het fonkelnieuwe DHPA TechFest organiseren aan het Gooimeer in het Naarderbos in Naarden. Het evenement is specifiek bedoeld voor technici uit de hosting- en cloudsector in de breedste zin en IT-studenten die een carrière in deze sector overwegen. Niet alleen zal het aloude NK Serverwerpen weer georganiseerd worden tijdens TechFest, maar er is ook een Academy Stage om studenten kennis te laten maken met het werkveld.

Ruud Alaerds, directeur van DHPA over TechFest: “DHPA TechFest vult de leemte in het aanbod aan technisch interessante evenementen voor de hosting- en cloud technici in Nederland. Door te focussen op inhoud en onderdelen toe te voegen als het NK Serverwerpen en technisch georiënteerde workshops over o.a. LoRa, Docker, Azure en Sonic Pi hebben wij een festival gecreëerd dat waarde toevoegt aan het huidige event aanbod. Sterker nog. Een uniek eigen plek inneemt.”

Technisch ingestoken line-up
Op het DHPA TechFest worden verschillende onderwerpen belicht, waaronder Ceph, bestrijding van cybercrime, opencontrail, wikidata, hoe host je grootschalige apps als ‘Wie is de Mol’, Infrastructure as Code, circular economy, Migratie van SaaS naar de Cloud, openstack en GSM hacking. Maar ook staan er singer songwriters, stand up comedy en de hoofdact: “The Doors absolutely live” op het bomvolle event programma.

Sven Visser, voorzitter van DHPA, vult aan: “We hebben ons best gedaan een dag samen te stellen waarin iedere bezoeker de mogelijkheid krijgt om te kiezen hoe hij of zij het festival wil beleven. Wie dat wil kan zich inhoudelijk laten bijpraten, maar je kunt evengoed komen voor de muziek, de activiteiten zoals het NK Serverwerpen of gewoon om een gezellige dag met je collega’s te hebben. We hebben gekozen voor een buitenlocatie aan het water als festivalterrein zodat het festivalgevoel optimaal beleefd kan worden.”

Kweekvijver voor talent
Zoals op ieder festival zijn er verschillende stages. Uniek is de Microsoft Academy, speciaal voor MBO- en HBO-studenten die op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden. Hen wordt de gelegenheid geboden om op basis van echte cases meer te weten te komen over de sector. Ook vormt het een mooi platform om kennis te maken met mogelijke werkgevers en wellicht een stageplek te vinden.

Niet alleen informeert het festival jonge talenten over de typerende IT-werkzaamheden in de sector, ook laat het festival zien hoe bijzonder deze sector in Nederland is. “Het Nederlandse netwerk is hecht en bijzonder professioneel. En dat vieren we op 17 mei. Niet alleen met kennis en muziek, maar ook middels de uitreiking van een aantal DHPA awards waaronder de cloud engineer van het jaar. Nomineren kan nog net op onze event website” aldus Alaerds.

Meer informatie en inschrijven
Het DHPA TechFest vindt plaats op woensdag 17 mei 2017 in Naarderbos te Naarden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op https://www.dhpa-techfest.nl/ Hier staat ook de complete line-up vermeld. Nieuws over DHPA TechFest is bovendien te volgen via Twitter: @dhpatechfest.

DHPA TechFest wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Microsoft, Juniper Networks, Hewlett Packard Enterprise, Infotheek, Fortinet, Nimble Storage, Kingston, Huawei, Commvault, Ynvolve, Veeam, Guardian360, Suse en Eset.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl