• Home
  • Nieuws
  • DHPA en ISPConnect starten inzamelingsactie voor Voedselbanken Nederland

DHPA en ISPConnect starten inzamelingsactie voor Voedselbanken Nederland

DHPA en ISPConnect, brancheorganisaties voor de cloudsector, starten samen met hun leden en achterliggende netwerk de inzamelingsactie #Cloud4Voedselbank voor de Voedselbank. De inzamelingsactie start in de aanloop naar de fusie tussen de twee brancheorganisaties op 10 december 2020. De coronacrisis treft de Nederlandse cloud-, hosting- en internetbranche tot nu toe iets minder hard dan andere sectoren van de economie. Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom willen wij als cloudsector ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke tijden. Steeds meer huishoudens hebben het economisch zwaar door corona en DHPA en ISPConnect willen deze doelgroep graag voorzien van voedselpakketten. In Nederland leven nu ongeveer 1 miljoen mensen onder de armoedegrens.

De voedselbanken kampen momenteel met oplopende tekorten aan voedsel en middelen. Met een donatie ter waarde van vijf euro beschikt een gezin al over een voedselpakket voor een week. De fuserende brancheorganisaties DHPA en ISPConnect doneren voor elke deelnemer die (online) aanwezig is op het lanceringsfeest van de fusie op 10 december 2020 een bedrag van vijf euro aan de voedselbank. DHPA en ISPConnect roepen leden, sponsoren en deelnemers op om ook mee te doen en zo een financiële bijdrage te leveren. De actie #Cloud4Voedselbank loopt door tot eind 2021.

Caroline van der Graaf, bestuurslid Voedselbanken Nederland: “Het is hartverwarmend dat de leden van de nieuwe branchevereniging zich met elkaar gaan inzetten voor Voedselbanken Nederland. We leven immers in een lastige tijd, ook voor de Voedselbank. De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken, die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook merken we, in deze tijd van crisis, dat meer mensen onze hulp juist nu extra hard nodig hebben.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl