• Home
  • Nieuws
  • De werkgroep HR gaat in Q1 van start

De werkgroep HR gaat in Q1 van start

Zoals jullie weten is Dutch Cloud Community sinds vorig jaar erg actief met het aanjagen van werkgroepen over verschillende onderwerpen.

Het doel van de werkgroepen is kennis en ervaringen met elkaar delen, gezamenlijk onderzoek doen naar relevante topics, gezamenlijke afspraken maken en initiatieven nemen die de sector als geheel ten goede komen.

De HR werkgroep gaat over de topics die jullie op dit moment aanwijzen als zo ongeveer de belangrijkste waar je als bedrijf mee te maken hebt: werving van nieuw personeel, retentie van bestaand personeel, opleiding, arbeidscontracten, juridische zaken rond personeelsrecht, integratie van personeel bij overnames etc Dit zijn onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben, en die voor iedereen stevige uitdagingen met zich meebrengen.

Bijeenkomst 10 maart geheel gewijd aan HR zaken. Zorg dat je HR verantwoordelijke erbij is.

Op 10 maart gaan we onze eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar houden, en die zal geheel over HR zaken gaan. We gaan tijdens deze sessie de werkgroep opstarten. Hele waarschijnlijk wordt de locatie Cupola XS in Haarlem, de voormalige koepelgevangenis, een markant gebouw aan de rand van het centrum, makkelijk te bereiken vanuit de snelweg.

Wij roepen jullie op om in ieder geval jullie HR manager of de persoon die in het management verantwoordelijk is voor HR zaken aanwezig te laten zijn.

Linda Brouwers van Liber Dock wordt de voorzitter van de werkgroep. Linda is een ervaren arbeids- en ondernemingsrechtadviseur. Zij gaat leiding geven aan de werkgroep. Op de bijeenkomst zal Linda haar visie op ontwikkelingen in de HR sfeer met ons delen.

Andere onderwerpen van de dag:

  • Retentie
  • Salaris benchmarking
  • Hoe beleid te maken over thuiswerken?
  • Onderwijs (en Cloud IT Academy)

HR enquête

Begin volgende week ontvangen jullie in de mail een enquête over relevante HR vragen. We nodigen jullie allemaal uit om die in de vullen. Hoe meer input, hoe beter we kunnen focussen met de werkzaamheden van de werkgroep.

Belangrijk om te weten: de antwoorden die jullie insturen worden geanonimiseerd. Jullie input zal niet herleidbaar zijn naar een bedrijf. Bij het invullen wordt jullie gevraagd om de naam van je bedrijf in te vullen, maar dat is alleen maar om te voorkomen dat we vervuiling hebben, De eerstvolgende handeling is het verwijderen van de gegevens voor dat de antwoorden worden verwerkt.

Wij nemen jullie privacy uiterst serieus.

Onze oproep aan jullie dus: vul de enquête in, en kom erbij op 10 maart!

Tot dan

Ruud en Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl