• Home
  • Nieuws
  • De eerste Dutch Cloud Community nieuwsbrief!

De eerste Dutch Cloud Community nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nog niet officieel gefuseerd tot de Dutch Cloud Community. Ik zal jullie in de volgende alinea even bijpraten over de status van de verschillende stappen die we aan het nemen zijn om officieel één brancheverenging te worden. Maar operationeel gaan we gewoon verder met de integratie van de back office van beide organisaties.

Een van de stappen hierin is het samenbrengen van de tweewekelijkse nieuwsbrief die we allebei verzenden. Als je deze blog via de mail hebt ontvangen, betekent het dat je geabonneerd was op één van de beide nieuwsbrieven, die in deze vorm voortgezet wordt. Dit is (wel belangrijk om even te zeggen) conform de regels van de AVG gebeurt, en ook jullie gegevens worden conform de AVG beveiligd en alleen gebruikt voor de doelstelling waar je toestemming voor hebt gegeven (het verzenden van nieuwsbrieven en mailings en niets anders).

De nieuwsbrief is samengesteld uit de nieuwtjes van beide organisaties, waarvan uiteraard een aantal toch al gezamenlijk gedeeld waren. Het jasje is nieuw, vanaf nu is alles in de DCC kleuren!

Update over de fusie

Een update over de status van de fusie. De juridische kant loopt, en we komen er ook wel, maar dat gaat trager dan de operationele kant.

Er zijn wel stappen gezet: De rechter commissaris heeft groen licht gegeven voor de omzetting van de stichting DHPA tot vereniging DHPA. Dat was een belangrijke stap, want een stichting en een vereniging kunnen niet met elkaar fuseren. Nu moeten de twee verenigingen samengaan. Er is nu alvast een interim bestuur van 5 man benoemd vanuit de besturen van DHPA en ISPConnect. Dat wordt het eerste bestuur van de vereniging Dutch Cloud Community.

Wanneer is het zover?

Hiermee kan de notaris een fusievoorstel indienen bij de KvK. Dan wordt er een advertentie in een landelijk dagblad geplaatst om dat aan te kondigen en is er een termijn van een maand waarin bezwaar gemaakt kan worden tegen de fusie (er moet wel een reden zijn om bezwaar te maken. Bijvoorbeeld dat één van de twee partijen nog een openstaande schuld zou hebben). Dit is een formaliteit, maar we kunnen er niet omheen. En we moeten wachten totdat dat termijn verstreken is voor dat beide verenigingen een algemene ledenvergadering bij elkaar kunnen roepen om de leden te laten stemmen over de fusie.

Op zich niets dramatisch, maar allemaal stappen die zorgvuldig doorgelopen moeten worden (de ledenvergadering zal ook weer een quorum moeten hebben van aanwezige of vertegenwoordigde leden bijvoorbeeld), en die we niet sneller kunnen nemen, hoe graag we het ook zouden willen.

We komen er wel, en operationeel gaan we gewoon door.

Volg de Dutch Cloud Community Online!

Onderdeel van het operationele samengaan is ook het samenbrengen van de social media. De LinkedIn en Twitter accounts van ISPConnect en DHPA gaan migreren naar  @dutchcloudcomm en de Dutch Cloud Community Linkedin.

Volg ons op Twitter en sluit je aan bij onze LinkedIn pagina!

Dutch Cloud Community in actie voor de Voedselbank
Dutch Cloud Community in actie voor de Voedselbank
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl