• Home
  • Nieuws
  • De Cyso Group opent nieuwe IT-hotspot ‘De Roeter’ op donderdag 4 juli

De Cyso Group opent nieuwe IT-hotspot ‘De Roeter’ op donderdag 4 juli

Na een intensieve verbouwing van het kantoor aan Wognumsebuurt 3 in Alkmaar is het eindelijk zover… Op donderdag 4 juli opent ‘De Roeter’ haar deuren. Deze nieuwe IT-hotspot in Alkmaar, met een vloeroppervlak van 2.195 m², biedt de Cyso Group alle ruimte om verder te groeien. Daarnaast heeft het kantoorpand een publieke functie en kunnen er, in afstemming met de Cyso Group, onder andere meet-ups worden georganiseerd door externe organisaties. Zo beschikt de begane grond over een grote ontmoetingsruimte, een uitgebreide keuken inclusief bar en alle denkbare faciliteiten die men kan wensen bij het organiseren van een kennisevent. Door de gunstige ligging naast het Centraal Station van Alkmaar, en de Ring Alkmaar op korte afstand, is het voor medewerkers, klanten en andere bezoekers zeer eenvoudig om het pand te bereiken.

Een naam van betekenis

Paul Bankert, Managing Director van de Cyso Group: “De reden dat wij het kantoorpand hebben gedoopt tot ‘De Roeter’ is tweeledig. Enerzijds is het een verwijzing naar Roeterseiland, één van de locaties van de UvA waar ik samen met mijn twee compagnons heb gestudeerd en van waaruit we met Cyso zijn gestart. Anderzijds is het een verwijzing naar een essentieel stuk hardware binnen ons netwerk, de router (de Britse uitspraak is ‘roeter’). Het zorgt er op een slimme manier voor dat alles met elkaar is verbonden. Tegelijkertijd geeft het op een ludieke manier weer welke functie wij, zowel als bedrijf als met het nieuwe kantoorpand, willen vervullen. Wij zijn letterlijk de verbindende factor tussen de applicaties en platformen van onze klanten en hun eindgebruikers.”

De Cyso Group biedt met haar 3 bedrijven (Cyso, Fuga Cloud en SQR.NL) uiteenlopende hosting- en cloudoplossingen. Een razendsnelle verbinding met het internet kan daarbij niet ontbreken, Bankert vervolgt: “We hebben vanuit het nieuwe kantoor een glasvezellijn laten aanleggen naar onze datacenters en netwerken in Amsterdam (o.a. AMS-IX). Door deze rechtstreekse aansluiting kun je stellen dat al onze bezoekers en medewerkers de beschikking hebben over het snelste internet van Alkmaar.”

Focus op work & wellness

Tijdens de rigoureuze verbouwing is de binnenzijde volledig gestript en heeft het kantoorpand uit 1990 een tweede leven gekregen. Strakke wanden, een open en industrieel plafond en een hagelwitte gietvloer zijn de basisingrediënten van het nieuwe pand. De toevoeging van glazen wanden in bijvoorbeeld vergaderzalen zorgt voor een open uitstraling. Er is alles aan gedaan om de werkplek om te turnen tot een fijne omgeving. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor, tijdens of na je werk te sporten in een speciaal daarvoor ingerichte sportruimte op de begane grond.

Folmer Koper, HR Business Partner bij de Cyso Group: “Hoe een collega de werkomgeving ervaart is afhankelijk van tal van factoren. Denk daarbij aan akoestiek, licht en frisse lucht. Maar ook de werkplek zelf is belangrijk. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om te werken met bureau’s die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je zittend werken, op een ergonomische bureaustoel of een swiss ball, maar ook staand werken. Verder hebben we gezorgd voor mobiele fietsen die je achter je bureau kunt plaatsen om bewegen en werken te combineren. Dat vitaliteit en werkplezier hoog in het vaandel staan bij de Cyso Group blijkt ook uit de yogalessen en bootcamp-sessies waar collega’s aan kunnen deelnemen.”

Duurzaam pand

De Cyso Group heeft de verbouwing die heeft plaatsgevonden direct gebruikt als startpunt voor verduurzaming. Door gebruik van adaptieve verlichting, die zich aanpast op basis van de licht intensiteit van buitenaf, wordt er binnen het ideale licht toegepast. Dit is niet alleen aangenaam voor de omgeving maar ook voor het energieverbruik. Door verschillende ingrepen is er de basis gelegd om in de komende jaren naar een gasloos en energieneutraal kantoorpand te gaan.

Op donderdag 4 juli zal de officiële opening plaatsvinden en kunnen geïnteresseerden met eigen ogen het nieuwe pand van de Cyso Group bewonderen. Tijdens de opening vinden er rondleidingen plaats, kan er onder het genot van een hapje en een drankje volop worden genetwerkt en is er een gevarieerd programma vol met entertainment. De inloop is vanaf 16:00 uur en de officiële opening zal rond 17:45 uur plaatsvinden. Aanmelden kan via de bijbehorende eventpagina.

Over de Cyso Group

De Cyso Group is sinds 1997 toonaangevend op het gebied van hosting. Met drie verschillende merken heeft de Cyso Group een antwoord op vrijwel ieder hostingvraagstuk. Daarbij is SQR.NL gespecialiseerd in shared hostingproducten (waaronder domeinnaamregistratie, kant-en-klare hostingpakketten en professionele e-mailoplossingen), is Fuga Cloud een on-demand IaaS cloud dienst en is Cyso de leverancier van hoogwaardige maatwerkoplossingen op het gebied van Managed Hosting.

Zowel SQR.NL, Fuga Cloud als Cyso beschikken over de ISO 20000 certificering voor IT service management en ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging. Daarnaast voldoen zij aan de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging voor organisaties in de Nederlandse Zorgsector.

Dit bericht is een licht bewerkte versie van een ingezonden persbericht van de Cyso Group

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl