De belofte voor 2023

We kijken terug en blikken vooruit, zoals gebruikelijk vlak voor de feestdagen. Om met de deur in huis te vallen: 2022 was een bewogen jaar op meerdere vlakken. We zijn eindelijk van Covid af en werden meteen onaangenaam verrast door de Russische inval in Oekraïne. Maar onze sector kwam in actie en steunde met de Cloud4Ukraine actie vele instanties en instellingen in het zo zwaar onder vuur liggende land. Door de oorlog in Oekraïne kwamen er ook grote energieprijsstijgingen, waar we nog steeds mee worstelen. Ook binnen de vereniging was er het een en ander aan de hand en is er een wisseling in het bestuur geweest als gevolg hiervan. De betrokkenheid van onze leden bij de vereniging bleek tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering in november.

Groei

Dit jaar was voor onze vereniging ook een jaar van groei, want veel nieuwe leden en zeker ook nieuwe partners hebben zich aangesloten. We konden onze evenementen weer laten plaatsvinden. Dutch Night tijdens Cloudfest was ons eerste grote evenement en was – ondanks Duitse voorzichtigheidsmaatregelen – meteen goed bezocht, vlak na een periode met Covid-beperkingen. Ook de Summer BBQ in september was weer goed bezocht en bood voldoende gelegenheid om te netwerken.

Regeldruk neemt toe

2022 was ook het jaar waarin we nieuwe werkgroepen hebben opgericht en inmiddels bestaat er een breed spectrum aan onderwerpen dat in de verschillende werkgroepen wordt aangepakt. De verzamelde kennis en ervaring in de werkgroepen biedt ons netwerk de mogelijkheid om wet- en regelgeving te duiden. Wat betekent dit allemaal voor onze leden? Dat is een belangrijke vraag die we in 2023 willen beantwoorden door informatiesessies te organiseren. De EUCS-informatiesessie in september van dit jaar zou je kunnen zien als een eerste voorbeeld daarvan.

De belofte

We willen verbinden door ervaring en kennis bij elkaar te brengen en ruimte te bieden aan nieuwe en hernieuwde relaties. We willen ondersteunen door samen te werken aan kwaliteit en inzicht en daarmee de kwalitatieve lat voor onze leden steeds hoger te leggen. En we willen belangen behartigen door de veelheid aan wet- en regelgeving en alle dossiers die daaruit voortkomen in kaart te brengen voor onze leden en in gesprek te gaan over de impact en wie daarvan zal profiteren. Hiervoor werken we, zoals bekend, samen met Stichting DINL en ook met andere organisaties uit de digitale infrastructuursector. We gaan door met wat al goed is, dus blijven we samenwerken in werkgroepen, doen we onderzoek en leggen we contact met vele partijen in ons marktveld.

Als directie hebben we er alle vertrouwen in dat we samen met het bestuur in 2023 een koers kunnen vastleggen waarin onze leden en partners zich herkennen en die ze ook zullen steunen.

We wensen ook namens het bestuur iedereen geweldige feestdagen en een succesvol en vooral gezond 2023 toe.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en events?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via het formulier hieronder. 

Recente nieuwsbrieven

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl