• Home
  • Nieuws
  • DCC staat bol van de werkgroep-activiteiten

DCC staat bol van de werkgroep-activiteiten

Een goede manier om met elkaar in gesprek te raken

De werkgroepen van Dutch Cloud Community ontplooien zich misschien wel als het meest waardevolle dat wij voor onze leden kunnen doen. Verschillende specialisten werken en discussiëren met elkaar over uiteenlopende onderwerpen. Er wordt gebouwd aan nieuwe kwaliteitsdocumenten en waar voorheen nog geen overleg bestond, kunnen nu gedeelde strategieën ontworpen worden om samen vanuit onze kracht de gemeenschappelijke uitdagingen op te pakken. 

We geven je even een update uit de verschillende teams.

Je bent als lid overigens welkom in alle teams. Laat het ons gewoon via een mailtje naar Ruud of Simon weten als je belangstelling hebt in een van de werkgroepen en we zorgen ervoor dat je uitgenodigd wordt voor de volgende bijeenkomst.

HR werkgroep

De tweede online meeting van deze werkgroep is gepland op donderdag 20 november. Centraal thema is Employee branding en employee journey. Hoe trek je als bedrijf medewerkers aan en hoe kun je ze aan je binden is daarbij de achterliggende en bij iedereen overbekende uitdaging. Maar ook praktische invulling door een salarisbenchmark die nu loopt en uitwisseling van ervaringen zijn zaken die de HR werkgroep behandeld.

Security werkgroep

Tweemaandelijks wordt onder leiding van Dion Goudkuil een online sessie gehouden waarin soms een externe spreker voor nieuwe inzichten zorgt. Vaste thema’s zijn: Abuse, (Anti) DDOS en Zorgplicht dossiers. Zo wordt in de aankomende sessie een nieuw overzichtsdocument besproken dat ingaat op vorderingen en wat daarbij komt kijken.

Juridische werkgroep

Het langst actief zijnde team is de Juridische werkgroep. Deze werkgroep produceert veel nuttige documenten voor onze leden. Zo wordt er vandaag een checklist voor de algemene voorwaarden die Cloud Service Providers hanteren, toegevoegd. Met dit document hebben onze leden een compleet overzicht waar zij hun voordeel mee kunnen doen. Het juridisch team gaat ook in op actuele ontwikkelingen en bespreekt onderwerpen op het gebied van data soevereiniteit, nieuwe en zojuist geïntroduceerde wet- en regelgeving. Vaak is een recente uitspraak het begin van de bespreking waarbij wordt besproken wat dit voor onze leden gaat betekenen.

Marketing werkgroep

De focus van de marketing werkgroep is om ons als sector collectief sterker te maken en ons als Nederlandse industrie op de kaart te zetten. Messaging is hierin belangrijk: we moeten, ondanks dat we concurrenten van elkaar zijn, op dezelfde manier onze essentiële boodschap uitbrengen. Deze boodschap luidt: Klanten en gebruikers kunnen alle IT-diensten die ze nodig hebben, vinden bij Nederlandse partijen. Zij spreken de taal van de klant, voldoen aan de AVG en de ethische waarden, en houden zich aan een strenge code of conduct. De groep produceert benchmarks, onderzoeken, whitepapers, en natuurlijk marketing documenten.

Social Responsibility werkgroep

Doel van de werkgroep is om (terug) te geven aan de samenleving en vanuit onze kennis en middelen anderen te helpen.

Vanuit de Social Responsibility groep is de actie #Cloud4Voedselbank opgezet, waarmee we geld hebben ingezameld voor de Voedselbank. Dit jaar hebben we met veel succes de #Cloud4Ukraine actie opgezet waarin onze leden hun infrastructuur hebben ingezet voor bedrijven en overheden in Oekraïne om ervoor te zorgen dat essentiële internet diensten konden blijven functioneren onder de dreiging van de invasie.

Dit najaar zijn we begonnen met de actie #Cloud4GoedeDoelen. De leden van Dutch Cloud Community bieden hun hulp aan kleinere goede doelen (met weinig IT budget en expertise). De actie begin nu te lopen.

Nieuw: Duurzaamheid werkgroep

Tenslotte zijn we nu begonnen met het oprichten van een werkgroep die zich bezig gaat houden met duurzaamheid: energiebesparing, nieuwe technologieën, afvalmanagement, het vergroenen van de cloud. Lijkt het je leuk om daarover mee te praten? Jouw ideeën te delen en van anderen te leren? Stuur dan een mailtje naar Simon om je aan te melden. Binnenkort organiseren wij een kick-off bijeenkomst. 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl