• Home
  • Nieuws
  • Wat is nou het beste? Eigen platform of juist niet?

Wat is nou het beste? Eigen platform of juist niet?

Eigenlijk is het niet een heel verrassend: uit de ronde tafels van 10 juni over platformkeuze is niet een zwart-wit antwoord gekomen van dit is goed en dit is slecht. Tijdens deze DCC Netwerkbijeenkomst hebben we twee separate gespreksrondes gehouden achter elkaar. In beide gezelschappen een mix: aanbieders van platforms, hosting en cloudbedrijven die de potentiele afnemers van die platforms zouden kunnen zijn, consultants, M&A specialisten en hardware leveranciers.

Het doel was ook niet om definitief de vraag te beantwoorden. Maar om een overzicht te krijgen van wat de vraag eigenlijk in kan houden, en wat de gevolgen van je keuzes kunnen zijn. Waar ligt de toekomst van hosting? En hoe kun je je het beste voorbereiden op die toekomst.

Het plaatje is genuanceerd en complex.

 

DCC Netwerkbijeenkomst; Waarde, innovatie, resources en operatie

Onze eerste ronde tafel richtte zich voornamelijk op het waarde aspect: wat is de impact voor  mijn bedrijf? Ben ik minder aantrekkelijk als ik alles zelf doe of juist meer? Bedien ik mijn klanten optimaal als ik heel veel kennis zelf in huis heb of ligt mijn toegevoegde waarde wellicht eerder in de brug die ik kan bouwen naar een ander platform.

In de tweede sessie hadden we oog voor de operationele aspecten: ja ik heb meer controle als ik mijn eigen platform inzet. Maar dat betekent dat ik veel resources moet stoppen in ontwikkeling en permanente doorontwikkeling en in innovatie. Kan ik mee met die race? Hoe kom ik aan de expertise die ik daarvoor nodig heb in de huidige arbeidsmarkt? Wat doet het met de focus van mijn organisatie? Wat soort bedrijf moet ik zijn hier het evenwicht in te vinden?

 

De klant staat centraal

Ik ga niet verklappen wat er allemaal in de twee gesprekken op tafel is gekomen. Jullie kunnen het allemaal terugvinden in de video.

Waar het uiteindelijk om draait, was denk ik de belangrijkste conclusie, is de klantbehoefte. Hier was iedereen het uiteindelijk wel over eens. En die behoefte is door de jaren heen veranderd en ingewikkelder geworden. Er is geen one-size-fits-all meer. Niet één aanpak waarmee je al je klanten op dezelfde manier gelukkig kunt maken.

De rol van de hoster/cloudprovider verplaatst zich van een pure provider rol naar een facilitator rol, in zekere zin een consultancy rol. Het uiteindelijke product of de uiteindelijke dienst die aan de klant geleverd zal worden is niet meer alleen bepaald door wat de provider te bieden heeft. Hybride oplossingen van verschillende bronnen is waar we als industrie steeds meer naar toe gaan. En waar de dienst staat wordt dan ondergeschikt aan de manier waarop deze ingericht en beheerd zal worden.

Ik nodig jullie uit om de opname te bekijken. Het is een onderwerp waar wij nog lang niet over uitgepraat zijn. De komende maanden/jaren zullen we met zijn allen deze discussie nog veel moeten voeren.

Last but not least: ben je al aangemeld voor de BBQ op 2 september? Dat kan hier.

DCC Netwerkbijeenkomst

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl