• Home
  • Nieuws
  • Dataplace opent in 2019 nieuwe locatie in Hoofddorp

Dataplace opent in 2019 nieuwe locatie in Hoofddorp

Dataplace groeit hard. Met de aankondiging van de opening van een nieuwe locatie in Hoofddorp in 2019 gaat het datacenter bedrijf uit Alblasserdam de volgende stap maken. Een belangrijke in de ontwikkeling van het bedrijf.

“We hebben tot nu toe één helemaal zelf gebouwd DC, en drie locaties die we grondig hebben verbouwd”, zegt CEO Gerben van der Veen. “Met Hoofddorp gaan we wederom vanaf de kale grond zelf ontwerpen en bouwen. Dit brengt ons in staat om helemaal naar onze eigen filosofie een state-of-the-art DC neer te zetten”. Met een glimlach noemt van der Veen de nieuwe site aan de Parellaan dan ook “de parel” van de groeiende keten Dataplace vestigingen.

Wat houdt dat dan in? “Om te beginnen wordt alles 2N ontworpen” vertelt Gerben. “N” staat voor “Need”, dus wat je nodig hebt. 2N betekent dus door de hele keten redundant. Niet alleen op component niveau maar twee operationele redundante paden, met in die paden redundantie op componentniveau. “We gaan voor 100% uptime, want dat is de eis die klanten stellen, terecht, aan hun datacenter”.

Klanten ontzorgen
De eerste zaal van 600 m2 opent na de zomer. Uiteindelijk is er ruimte voor 4 zalen van dezelfde omvang. Vanaf dag één zal Hoofddorp glasvezelverbindingen hebben met de andere sites van Dataplace, maar ook PoP’s van de meeste carriers, en ook DCSpine is aanwezig in de nieuwe locatie. Gerben van der Veen “De aanwezigheid van DCSpine maakt migraties naar het DC een stuk gemakkelijker, hiermee ontzorgen we onze klanten aanzienlijk”.

Voor de bestaande klanten (waarvan zo’n 30% uit de hostingmarkt komt) is een extra locatie in de buurt van Amsterdam een vraag die vaker terugkwam bij Dataplace. Voor het bedrijf opent het ook nieuwe deuren, met name naar internationale klanten “Die vragen nu eenmaal naar de regio Amsterdam” aldus van der Veen, “en van die kant krijgen we steeds meer aanvragen. Het kunnen bedienen van dit segment klanten is een belangrijke pijler van onze groeistrategie”.

Er gaat nu gebouwd worden, met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt in een tijdperk waar alle gespecialiseerde aannemers volle orderboeken hebben. Gerben: “logistiek wordt het allemaal nog best spannend, maar we kunnen dit aan”.  De doelstelling is om eind van de zomer, begin van de herfst open te gaan. Naarmate de bouw vordert hopen wij van tijd tot tijd wat leuke foto’s van de installatie in aanbouw met jullie te kunnen delen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl