• Home
  • Nieuws
  • Data en dataprivacy – denk met ons mee

Data en dataprivacy – denk met ons mee

Dinsdag 26 oktober bespreken we het kernelement waaromheen de business van cloud service providers is opgebouwd. Namelijk data en dataprivacy, net zo belangrijk.

Als cloud service provider ben je beheerder, bewaker en begeleider van de data van je klanten. Je beseft als geen ander hoe onmisbaar data is voor welk bedrijfsproces of organisatie dan ook. In de afgelopen jaren heb je met je klant een vertrouwensrelatie opgebouwd en zoveel mogelijk in technisch en contractueel opzicht vastgelegd wat vastgelegd moet en kan worden. Maar in de wereld van nu zijn er allerlei partijen en ontwikkelingen die het voorzien hebben op die data.

Cybercriminelen willen toegang om die data te gijzelen of er op een andere manier misbruik van te maken. Overheden willen je als cloud aanbieder nog meer verantwoordelijkheid in je schoenen schuiven. En last but not least jouw klant verwacht ook bepaalde dingen van je. En meer dan vroeger het geval was.

Data & Dataprivacy

Data en Dataprivacy, de nieuwste inzichten

Tijdens de netwerkbijeenkomst van dinsdag 26 oktober gaan we uitgebreid in op de ontwikkelingen die het item data nog belangrijker maken voor onze leden en partners. Onze collega’s van Cyberveilig Nederland komen de nieuwste inzichten in ransomware delen met ons. Het Juridisch team gaat in op de usecases rond Shrems II. We geven inzicht in hoe hosting en cloud providers hiermee mee om gaan en om kunnen gaan.

Dit alles bespreken we op de splinternieuwe locatie van onze partner Huawei. Hun kantoor en democenter in Rijswijk is een must see.

We heten jou als lid of partner van Dutch Cloud Community van harte welkom bij de netwerkbijeenkomst op dinsdag 26 oktober aanstaande.

Aanmelden Netwerkbijeenkomst Data & Dataprivacy

DCC Netwerkbijeenkomst; Waarde, innovatie, resources en operatie

Tijdens deze vorige DCC Netwerkbijeenkomst hebben we twee separate gespreksrondes gehouden achter elkaar. In beide gezelschappen een mix: aanbieders van platforms, hosting en cloudbedrijven die de potentiele afnemers van die platforms zouden kunnen zijn, consultants, M&A specialisten en hardware leveranciers. Simon schreef een blog over deze Netwerkbijeenkomst, de opname van deze bijeenkomst is ook terug te zien in de blog van Simon. Lees meer.

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl