• Home
  • Nieuws
  • Cumulus Networks nieuwe technology partner van DHPA

Cumulus Networks nieuwe technology partner van DHPA

Cumulus Networks, aanbieder van netwerksoftware voor het open, moderne datacenter, is sinds september technology partner van de brancheorganisatie voor marktleidende cloud- en hostingproviders, DHPA. Cumulus Networks is leidend in het bouwen van open-, moderne en schaalbare datacenternetwerken.

Gezamenlijk innoveren

Robby van Roosmalen, Sales Lead bij Cumulus, ziet veel voordelen in het nieuwe partnership. “Het partnership met DHPA biedt ons de mogelijkheid om gezamenlijk met de Nederlandse hosting- en cloudproviders te innoveren. De diensten van Cumulus Networks  sluiten naadloos aan het op software defined datacenter en helpt zo service providers om zich voor te bereiden op de nabije toekomst.”

Cumulus Networks loopt met zijn Linux Network Operating System voorop in “Open Networking” en verschuift daarmee het accent dat nu vaak nog ligt op gesloten/proprietary benaderingen binnen datacenternetwerken. Het splitsen van het netwerkbesturingssysteem van hardware switches beëindigd vendor lock-in aldus Cumulus. Zo kan het bedrijf  ondersteuning bieden voor meer dan 100 switch platformen van A-merk fabrikanten als DellEMC, HPE, Mellanox, Edgecore, Supermicro en Lenovo.

Van Roosmalen wijst op nog een belangrijk voordeel: “Dankzij onze benadering van netwerken kunnen datacenternetwerken op eenzelfde manier kunnen worden ingericht als Linux-servers. Dezelfde tools voor beheer, monitoring en automation worden gebruikt doordat slim gebruik wordt gemaakt van bestaande Linux-componenten. Dat geeft zowel gebruiksgemak als grip op het netwerk.”

Web-scale networking

Ook Ruud Alaerds, directeur van DHPA, ziet belangrijke pluspunten in flexibele, software gedreven en vendor-neutrale netwerken voor DHPA-deelnemers. “Onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn twee belangrijke randvoorwaarden voor moderne netwerkinfrastructuren bij service providers. Vendor lock-in is eigenlijk nooit wenselijk en ook steeds minder van deze tijd. Cumulus is in dit opzicht een interessante partij die het voor service providers mogelijk maakt om hun datacenternetwerken te laten werken zoals Google en Facebook al jaren doen – sterk geautomatiseerd, flexibel en efficiënt, zonder lange ontwikkeltijden of dure, gespecialiseerde hardware. Dit ‘web-scale networking’, zoals Gartner dat noemt, zal naar verwachting steeds belangrijker worden voor service providers vanwege de schaalbaarheid en modulariteit die dit soort netwerken kenmerkt. Cumulus Networks is daarom een zeer geschikte partner voor DHPA.”

Over DHPA

Stichting DHPA vertegenwoordigt met ruim 30 marktleidende deelnemers en tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hosting sector. DHPA-deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de omzet in cloud en (managed) hosting in Nederland voor hun rekening. DHPA zet met haar code of conduct de toon voor professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA-deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele online sector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

Over Cumulus Networks

Cumulus Networks is in 2010 opgericht door ervaren netwerkingenieurs van Cisco en VMware en heeft het eerste echte, volledige Linux-besturingssysteem voor netwerk hardware ontwikkeld – Cumulus Linux. Inmiddels worden er meer dan 1500 klanten wereldwijd bedient, waarvan 35% van de Fortune 50.

Net zoals Linux de TCO heeft getransformeerd en het tempo van innovatie aan de serverkant van het datacenter heeft versneld, doet Cumulus Linux hetzelfde voor de netwerkkant. Cumulus verlaagt de kosten- en complexiteit van moderne datacenternetwerken drastisch en maakt de ware belofte van het software defined datacenter mogelijk.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl