• Home
  • Nieuws
  • Consultatie EU wetsvoorstellen illegal content en copyright

Consultatie EU wetsvoorstellen illegal content en copyright

In de Europese Commissie loopt momenteel een consultatie over een wetsvoorstel om illegale content aan te pakken. Het gaat onder meer om “aanzetten tot terrorisme, onrechtmatige haatzaaiende uitingen, materiaal met seksueel misbruik van kinderen, maar ook inbreuk op intellectuele eigendomsrechten en online consumentenbescherming.” Service providers in de breedste zin van het woord staan hierbij centraal.

Ook is een specifiek wetsvoorstel over copyright in de maak, waaraan deze consultatie refereert, dat naar verwachting al volgende maand naar het Europees Parlement gaat. Zie onder andere dit artikel van de NOS daarover en dit fragment (vanaf 12:20) bij het NOS journaal van 21 mei 2018 met ISPConnect bestuurslid Henri de Jong van Mijndomein.

De voorgenomen wet voorziet in vergaande maatregelen en zal een grote impact hebben op providers, zoals verplicht filteren en blokkeren van alle uploads. Samen met onze mededeelnemers zetten we ons in DINL verband in om dit onzalige plan van tafel te krijgen.

De Europese Commissie nodigt ondermeer service providers uit om hun kijk op zaken en hun mening hier te geven over de wetsontwerpen. Dit biedt een uitgelezen kans voor providers om de besluitvorming te (proberen te) sturen. Het is een van de laatste middelen om de totstandkoming van deze wetgeving nog te beïnvloeden, en het Notice en Takedown regime in stand te houden. De deadline voor het beantwoorden van de online vragenlijst is 25 juni 2018.

ISPConnect adviseert zijn leden en andere service providers dringend om deze consultatie voor 25 juni in te vullen.

Following initiatives in recent months by the European Commission, notably the Recommendation on tackling illegal content online in February, the European Commission has opened a public consultation on “measures to further improve the effectiveness of the fight against illegal content online”. Please find here the link to the public consultation.

The European Commission has mentioned “Online hosting service providers and organisations representing such services” as a target group of the consultation. Please note that the deadline for submitting responses to the consultation is 25th June 2018.

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl