• Home
  • Nieuws
  • Cloud4Ukraine heeft jullie hulp nodig

Cloud4Ukraine heeft jullie hulp nodig

Wij zijn inmiddels 3 weken aan de gang met de actie Cloud4Ukraine.  Het goede nieuws is: de actie is succesvol. Het is ons gelukt om de boodschap over te brengen naar Oekraïne, en mensen weten inmiddels de weg naar ons te vinden.

Wij helpen niet meer alleen Oekraïense hostingbedrijven, maar ook financiële instellingen, lokale en nationale overheidsdiensten en een groot scala aan bedrijven. Dit is precies wat we hadden gehoopt te realiseren.

Even een stapje terug: wat doen wij dan precies?  Bedrijven uit de Nederlandse internet sector stellen hun infrastructuur beschikbaar om collega’s uit Oekraïne te helpen de bedrijfsvoering voort te zetten, ook wanneer hun eigen infra niet meer bereikbaar is.

Het aanbod bestaat uit server space, backups, storage, VPS’en, IP space, datacenter diensten enz. Het is heel breed, zoals onze sector ook heel breed is.

Een grote groep bedrijven uit de branche heeft zich inmiddels aangesloten bij de actie. We verdelen de aanvragen onderling, kijkend naar wat past bij wie (kleinere hosters zullen de wat kleinere aanvragen oppakken, de grote jongens kunnen wat meer hebben enz). We kijken ook nauwkeurig naar de aanvrager (er moet wel een solide verificatie plaatsvinden), naar wat er technisch gevraagd wordt, en naar de veiligheidseisen die horen bij de dienst die we moten leveren.

We hebben meer capaciteit nodig

In het begin was het een uitdaging om ons aanbod bekend te maken bij de potentiele aanvragers. Dankzij hulp van verschillende kanten is de boodschap geleidelijk aan steeds beter overgekomen.

Er komen nu veel aanvragen binnen, sommige klein, sommige groot, sommige eenvoudig, andere buitengewoon complex.

Het netwerk is echt heel goed in beweging gekomen. Het is echt indrukwekkend hoe de Nederlandse sector in beweging is gekomen. Wij zijn daar heel erg dankbaar voor.

Maar we zijn een beetje slachtoffer van ons eigen succes geworden. Er komt nog steeds veel binnen, en het einde van de capaciteit de we hebben komt langzamerhand in zicht. Daarom deze oproep:

Als je dit leest en je bent een hoster of cloud provider, doe dan ook met ons mee

We zullen niemand vragen om meer te doen dan wat ze comfortabel mee zijn. We vragen je niet om geld of om spullen te doneren. Alleen om je beroep uit te oefenen en een deel van je extra capaciteit in te zetten om een land onder aanval te helpen blijven functioneren. Het is goed werk, het is belangrijk, en het is werk dat bij ons past en dat we kunnen doen.

Meld je aan bij ukraine@dutchcloudcommunity.nl. Dan voegen we je toe aan het slackkanaal waar de goedgekeurde aanvragen geanonimiseerd in worden uitgezet. Als je iets ziet langskomen waarvan je denkt “die kunnen wij wel nemen” dan geef je dat aan en dan brengen we je in contact met de aanvrager.

 

Alvast bedankt, namens de organisaties die we kunnen helpen

Simon en Ruud

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl