• Home
  • Nieuws
  • CITA organiseert ‘Get Connected’ voor afgestudeerde mbo IT-studenten

CITA organiseert ‘Get Connected’ voor afgestudeerde mbo IT-studenten

Op zaterdag 23 april organiseert CITA (Stichting Cloud IT Academy) het event ‘Get Connected’ voor afgestudeerde mbo IT-studenten niveau 4 op de Uithof in Utrecht. Vanaf 10.00 uur is er een plenair, interactief programma. ’s Middags ontmoeten jongeren de werkgevers die aangesloten zijn bij CITA op de banenmarkt. 

Tijdens het event kunnen jongeren kunnen ervaren hoe het is om een interessante, parttime baan in de IT te hebben en tegelijkertijd te studeren op hbo-niveau. Door het volgen van een traineeship, heb je alle kansen om de IT-expert van de toekomst te worden, zoals een Software Developer of een Cloud Engineer. 

Oplossen tekort IT-ers

De stichting startte met dit unieke initiatief om het tekort aan hoogopgeleide IT-ers op te lossen. De pilot was een groot succes. Afgestudeerde mbo-ers kiezen bijvoorbeeld voor een traineeship; het beste van twee werelden. Ze gaan direct aan de slag bij een leuk bedrijf, krijgen een salaris en een vierjarig contract. Daarnaast verdiepen en verbreden zij hun kennis op hbo-niveau. 

Bedrijven geven jongeren namelijk volop de ruimte om een duale hbo-opleiding te volgen bij Hogeschool Utrecht, vergoeden de studiekosten én begeleiden hen op de werkvloer en tijdens hun studie. Al deze bedrijven zijn met zorg door de stichting geselecteerd en hebben het predicaat ‘Investor in Young IT Talent’.

Programma

9:45-10:00Inloop
10:00-10:15Wat kun je verwachten van dit event?
10:15-10:45

Past een traineeship bij mij? Luister naar en stel vragen aan jongeren die een traineeship volgen

10:45-11:30

Wat voor banen cq traineeships zijn er voor mij? Een aantal bedrijven vertelt over de afwisselende banen die er voor jou zijn

11:30-12:00Hoe ziet de opleiding Software Development van Hogeschool Utrecht eruit?
12:00-14:00Banenmarkt en ‘walking lunch’. Ontmoet werkgevers die leuke banen voor je hebben

Datum: zaterdag 23 april

Locatie: De Uithof, Padualaan 101, Utrecht
Parkeren: Utrecht Science Park
https://www.hu.nl/padualaan-101-utrecht

Duale hbo-opleidingen

Hogeschool Utrecht heeft op verzoek van de stichting twee duale hbo-opleidingen vormgegeven: Software Development en Cyber Security & Cloud. De opleidingen zijn continu in ontwikkeling om aan te blijven sluiten bij de praktijk. Gebruikersgroepen van CITA leveren hiervoor belangrijke input. Jongeren die na vier jaar afstuderen, hebben een brede theoretische ondergrond en veel praktijkervaring opgedaan. Het zijn met recht de IT-experts van de toekomst. 

Wil je ook komen naar het event van CITA?

Tijdens ‘Get Connect’ vertellen jongeren over hun ervaringen tijdens een traineeship. Hogeschool Utrecht geeft uitleg over de duale hbo-opleidingen. ‘s Middags is er een banenmarkt met een ‘walking lunch’. Jongeren schuiven aan tafel bij bedrijven die leuke banen te vergeven hebben. Ook ouders/verzorgers zijn uiteraard welkom op het event.  

Kijk voor het programma op dreamdeveloper.nl (Software Development) en jobinthecloud.nl (Cyber Security & Cloud) en meld je aan.

 
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl