• Home
  • Nieuws
  • BIT ondersteunt politie in strijd tegen internetcriminaliteit

BIT ondersteunt politie in strijd tegen internetcriminaliteit

BIT zet zijn kennis van internettechnologieën, de werking van e-maildiensten en het hosten van websites in binnen het project Greenfield Cyber. Dit project is in het leven geroepen door de Nationale Politie om cyberproblemen te beperken. Binnen de greenfield vormt de politie een slim samenwerkingsverband met banken, ISP’s en overheden, om kennis te delen en coalities te smeden. Het doel is om de beweegredenen en manier van werken van de cybercrimineel te doorgronden, barrières en interventies te ontwikkelen en deze vervolgens om te zetten in acties om cybercrime aan te pakken. Allereerst wordt het fenomeen phishing aangepakt.

Wido Potters, Managers Sales & Support bij BIT: “Nu de invloed van digitale ontwikkelingen in de maatschappij continu groter wordt, grijpen ook steeds meer cybercriminelen hun kans. Het project Greenfield Cyber is een mooi initiatief om het internet weer iets veiliger te maken en hier dragen wij graag ons steentje aan bij. Als onderdeel van de internetbranche vinden wij het onze plicht om eenieder te voorzien van een veilig, open en vrij internet met waarborging van privacy. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat het vertrouwen in internet niet verloren gaat. Als ISP merken we dat door alle internetcriminaliteit het vertrouwen daalt en dat is slecht voor de digitale economie.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl