• Home
  • Nieuws
  • Bedrijven in de zorgsector, landbouw en industrie kiezen vaker voor een lokale IT-dienstverlener

Bedrijven in de zorgsector, landbouw en industrie kiezen vaker voor een lokale IT-dienstverlener

Grote cloud platformen vaker gezien in de wereld van transport, logistiek, zakelijke dienstverlening en informatie & communicatie

Twee weken geleden hebben we gemeld dat Nederlandse leveranciers van cloud diensten én cloud ondersteuning vaak worden gekozen door organisaties die actief zijn in ons land. Als brancheorganisatie voor de Nederlandse cloud, hosting en internetsector juichen we toe dat Nederlandse bedrijven structureel kiezen voor een Nederlandse partij voor hun cloud dienstverlening.

Wanneer we naar de verschillende branches in de Nederlandse zakelijke markt kijken, zijn er verschillen waar te nemen. Zo zijn de grote cloud platformen een veel geziene oplossing in de wereld van transport en logistiek, zakelijke dienstverlening en informatie & communicatie. In de zorgsector en ook in productiesectoren als landbouw, industrie en de bouw is de eigen lokale IT-dienstverlener de cloud partij van keuze. Nederlandse service providers en hosting partijen hebben eigenlijk in alle sectoren wel klanten. Partijen binnen het onderwijs, informatie & communicatie, transport en zakelijke dienstverlening zijn vaker geziene klanten voor dit type leveranciers.

Voorkeur voor lokale IT-dienstverlener ligt wat vaker bij bedrijven die cloud eerder tot de opties rekenen voor hun IT

De voorkeur voor een lokale IT-dienstverlener komt vaker voor bij bedrijven en organisaties die eerder kiezen voor op cloud gebaseerde oplossingen voor hun IT. Partijen met een voorkeur voor lokale IT-dienstverleners zijn dus wat vooruitstrevender als het om de inzet van cloud diensten gaat. Dit heeft ongetwijfeld met een stuk vertrouwen te maken. De lokale IT-dienstverlener vult namelijk vaak de rol in van trusted advisor voor veel MKB-bedrijven in Nederland.

Groet,

Ruud en Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl