• Home
  • Nieuws
  • Arcus IT Group neemt Phylax ICT over

Arcus IT Group neemt Phylax ICT over

IT-dienstverlener Arcus IT Group, met vestigingen in Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel, heeft branchegenoot Phylax ICT Diensten B.V. uit Den Bosch overgenomen. Hiermee verwelkomt Arcus IT de medewerkers van Phylax ICT binnen het team en breidt het uit naar een nieuwe locatie in Nederland.

Phylax ICT is met bijna twintig jaar ervaring een echte allround specialist op het gebied van het inrichten van ICT voor bedrijven en organisaties en heeft specifieke branchekennis van de advocatuur, zorg & welzijn en industrie & groothandel. De diensten van Phylax ICT beslaan het volledige spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van complete ICT-infrastructuren en Cloud-diensten alsmede advisering rondom belangrijke thema’s zoals IT-veiligheid en privacy, de moderne werkplek, productiviteit en samenwerking binnen organisaties. Een nagenoeg naadloze aansluiting op de dienstverlening van Arcus IT.

Volgens Arcus IT CEO Rob Verbeek past deze overname in de ambities van de organisatie: “Met de overname van Phylax ICT bereikt Arcus IT weer een volgende mijlpaal: we zijn nu 10 keer zo groot als toen we 4,5 jaar geleden, begin 2016, met het Arcus-avontuur begonnen. Met deze overname krijgen we er weer een mooie vestiging bij, die ook bijdraagt aan onze ambitie om een landelijk dekkende ICT-dienstverlener te worden. De activiteiten van Phylax ICT sluiten erg goed aan bij die van Arcus en we verwachten dan ook de nodige synergievoordelen te kunnen realiseren. Dit laatste is zeker in deze uitdagende economische tijden geen overbodige luxe.”

Menno Malta, directeur van Phylax ICT, is tevreden met de weloverwogen keuze: “In dit traject zijn we niet over een nacht ijs gegaan: de vele gesprekken hebben me de overtuiging gegeven dat we in zaken als focus op klanten, branches en kwaliteit ‘een perfect match’ hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie met Arcus IT de slagkracht geeft die gewenst is om onze klanten ook in de toekomst op de beste manier te bedienen. Deze stap geeft mij persoonlijk de gelegenheid me te richten op mijn andere zakelijke activiteiten, al zal ik op de achtergrond, waar nodig, Rob en zijn team uiteraard ondersteunen bij de integratie van de activiteiten.”

Arcus IT Group BV
Arcus IT is een leidende speler in de Nederlandse markt met ruim 1.000 klanten in meerdere focussectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg en MKB. Arcus IT beschikt over een breed product- en dienstenportfolio, waaronder online werkplekken, Microsoft 365, IT-security, VoIP-telefonie en online back-up oplossingen. Om haar klanten efficiënt te kunnen bedienen, heeft Arcus IT Group de beschikking over een eigen Cloud-platform én wordt er gebruikt gemaakt van public Cloud-diensten zoals Micosoft Azure.

https://www.arcusit.nl/uitgelicht/arcus-it-group-neemt-phylax-ict-over/
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl