• Home
  • Nieuws
  • Arcus IT Group neemt Floating Byte en Lesage ICT over

Arcus IT Group neemt Floating Byte en Lesage ICT over

DHPA deelnemer en IT-dienstverlener Arcus IT Group heeft branchegenoten Floating Byte en Lesage ICT overgenomen. Met deze overnames verdubbelt de organisatie in omvang naar ruim 110 medewerkers verspreid over 4 locaties in Nederland.

Zowel Floating Byte als Lesage ICT zijn actief in het verlenen van ICT-diensten aan de gezondheidszorg, zoals huis- en tandartsenpraktijken, apotheken, thuiszorg- en GGZ-instellingen. Lesage ICT is daarnaast sterk aanwezig in het regionale MKB. De bedrijven passen uitstekend in de strategie van Arcus IT Group om branche-specifieke ICT-diensten met een landelijke dekking te combineren. De diensten van zowel Arcus IT als de overgenomen bedrijven beslaan het volledige spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van complete ICT-infrastructuren en Cloud-diensten alsmede advisering rondom belangrijke thema’s zoals IT-veiligheid en privacy, de moderne werkplek, productiviteit en samenwerking binnen organisaties.

Volgens Arcus IT CEO Rob Verbeek past deze overname in de actuele ontwikkelingen in de ICT-markt: “Schaalvergroting is noodzakelijk om de snelle ontwikkelingen in onze markt voor te kunnen blijven. Onze klanten verwachten van ons dat we vooroplopen en hen helpen bij de inzet van de nieuwste technieken om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen en te blijven voldoen aan wet- en regelgeving. Door twee gecertificeerde “Zorg & ICT” specialisten over te nemen verwerven we in een keer veel marktkennis en een substantieel marktaandeel in deze belangrijke sector.”

Sjoerd Slabbers, DGA van Floating Byte, treedt toe tot de directie van Arcus IT als CTO en wordt ook aandeelhouder van de gecombineerde onderneming: “Het samengaan met Arcus IT Group is een logische vervolgstap in de strategie om Floating Byte verder uit te bouwen binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Binnen deze sector is Floating Byte al jaren een bekende en gewaardeerde ICT-partner. Door de gelijktijdige overname van Lesage ICT worden we gelijk een van de grootste ICT-dienstverleners in de Nederlandse gezondheidszorg. Voor onze klanten betekent dit dat we onze toonaangevende positie nog verder versterken en blijven investeren in het uitbouwen van ons product portfolio en dienstverlening.”

Ook Barry Knobel, directeur-eigenaar van Lesage ICT, onderschrijft het belang van de schaalvergroting: “Door de overname door Arcus IT borgen wij voor zowel onze medewerkers als ook onze klanten een professionele dienstverlening in de toekomst. De gelijktijdige overname van Floating Byte was voor ons een sterk signaal dat Arcus IT serieus wil investeren in kwaliteit en marktaandeel en de Zorgsector een strategisch belangrijke doelgroep vindt.”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl