• Home
  • Nieuws
  • Afschaffen netneutraliteit in VS vanuit gebruikersperspectief geen goede zaak

Afschaffen netneutraliteit in VS vanuit gebruikersperspectief geen goede zaak

Gisteren heeft de Amerikaanse telecom waakhond FCC besloten om netneutraliteit op access netwerken te schrappen. Dit betekent onder meer dat ISP’s en telecom providers bepaalde diensten voorrang kunnen geven op andere, mits daar voor betaald wordt door de dienstaanbieder. Een slechte zaak, aldus DHPA directeur Ruud Alaerds in een artikel van AG Connect.

Vanuit Nederlands perspectief zijn kan deze beslissing van de FCC op twee manieren impact hebben. “Maken wij gebruik in Nederland van in de VS gebaseerde diensten dan zou selectiviteit in aansluiting daar lokaal toch een impact in snelheid, toegankelijkheid / beschikbaarheid kunnen hebben. Dat alleen al wil je niet in een ‘netneutraal internet’ aldus Alaerds in het artikel. Ook als data de andere kant op moet, van Nederland naar de V.S., kan deze beslissing problemen opleveren weet Alaerds: “Willen wij diensten aanbieden richting een Amerikaanse markt dan kan een gebruiker (of dat nu een organisatie is of een individu), in een land buiten de VS ineens betere toegang hebben tot diezelfde dienst of service dan een gebruiker in de VS. Ook dat is volgens mij internationaal gezien een onwenselijke situatie.”

Lees het hele artikel bij AG Connect (paywall).

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl