• Home
  • Nieuws
  • 100% baangarantie met de opleiding “Cloud Engineering” van Techniek College Rotterdam

100% baangarantie met de opleiding “Cloud Engineering” van Techniek College Rotterdam

De wereld is in transitie! Door de steeds verdergaande digitalisering in praktisch alle vakgebieden, wordt de behoefte aan goed geschoolde IT-ers steeds groter. Het is zelfs zo dat er al jarenlang een enorm tekort is aan goed opgeleide IT-ers. Hierdoor hebben leerlingen na een goede IT-opleiding uitstekende kansen op een baan.

De IT-infrastructuur bij bedrijven en instellingen is al lang niet meer alleen afhankelijk van interne servers. Tegenwoordig hangt alles in de “Cloud”. Steeds meer apparaten zijn aangesloten op het internet (Internet-of-Things) en kunnen, draadloos en op afstand, bediend worden via mobiele telefoons, tablets en laptops.

Een van de belangrijkste problemen van nu en in de nabije toekomst is het tekort aan mensen die vertrouwd zijn met de “Cloud”. Dit biedt enorme kansen voor jongeren die specifiek voor het onderhoud en de bediening van de “Cloud” zijn opgeleid.

Techniek College Rotterdam speelt, samen met het bedrijfsleven, in op deze problematiek binnen de mbo-opleiding Netwerk- en Mediabeheer met speciale aandacht voor “Cloud Engineering”. Bij deze opleiding worden leerlingen op mbo-niveau opgeleid om werkzaam te zijn als “Cloud Engineer” in een breed scala van branches; van het Haven en Industrie Cluster, de Medische sector, het MKB tot alle andere sectoren waar IT een belangrijk onderdeel is geworden van de bedrijfsvoering.

Vanaf september 2018 start de opleiding Netwerk- en Mediabeheer met veel aandacht voor “Cloud Engineering” en leerlingen kunnen zich nu al inschrijven via: www.techniekcollegerotterdam.nl/CloudEngineering

Jongeren die bij Techniek College Rotterdam zijn opgeleid tot “Cloud Engineer” kunnen rekenen op een 100% baangarantie. Belangrijk bijkomend voordeel van deze opleiding is de mogelijkheid om door te stromen naar de duale HBO opleiding System Network Cloud Engineering. Deze opleiding is op initiatief van Cloud IT Academy samen met Hogeschool Utrecht ontwikkeld. De bij de Cloud IT Academy aangesloten bedrijven bieden de MBO4 studenten ook de mogelijkheid om in aansluiting op MBO4 Cloud Engineering een afstudeerstage te volgen bij de cloudbedrijven. Uiteraard kunnen de MBO4 studenten ook andere HBO ICT opleidingen volgen.

Het onderdeel “Cloud Engineering” binnen de opleiding Netwerk- en Mediabeheer is mede vormgegeven door een subsidie van het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF) en de intensieve samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl