NEN-werkgroep

Introductie

Welkom op de pagina van de NEN-werkgroep van Dutch Cloud Community. Onze werkgroep houdt zich onder meer bezig met de ISO-normeringen voor cloud diensten. Met deze normeringen kunnen onze leden en deelnemers bijvoorbeeld bepalen welke eisen op het gebied van cloud voor hen van belang zijn. Het doel is zo op deze manier samen met elkaar dezelfde normeringen te hanteren die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen zijn.  

Normcommissie werkgroep

Actueel

De komende tijd worden een aantal internationale normen voor cloud onder de loep genomen. Het gaat hierbij om de normen voor Service Level Agreements (SLA’s), interoperabiliteit en overdraagbaarheid en audits van cloud diensten. Onze leden en deelnemers kunnen bij de NEN-werkgroep terecht om een bijdrage te leveren voor de nieuwe normeringen voor bijvoorbeeld multi-cloud (services). Lees meer over deze werkgroep op de website van NEN.

Voordelen van de werkgroep

Heb je vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je zit met een plotseling ontstane vraag. We denken graag mee met je en kunnen wellicht ook een eerste advies of richting met je delen. Maar ook kwesties die het inzicht of de ervaring vanuit collega-bedrijven kunnen gebruiken, zijn goed om met de NEN-werkgroep te delen. Het team houdt 2-wekelijkse meetings zal je vraag daarin ook bespreken, voor zover deze niet direct te beantwoorden is. Stel je vraag via ruud@dutchcloudcommunity.nl Het team wil ook een zogenaamd spreekuur plannen waarin we vragen bespreken en zo mogelijk onmiddellijk behandelen.

Wil je deelnemen aan de werkgroep?

Wil je je bijdrage aan de werkgroep leveren of lijkt het je interessant en relevant om jouw kennis en ervaring te delen? Dan nodigen wij je graag uit. We bespreken je idee van deelname aan het team altijd eerst in het team en laten je dan snel weten dat je welkom bent. We zijn namelijk ook zelf altijd benieuwd naar andere en nieuwe inzichten. Stuur een bericht aan ruud@dutchcloudcommunity.nl en we nemen contact met je op.

Wil je op de hoogte blijven?

De NEN-werkgroep zal een kort verslag van de meetings en wat daarin besproken wordt gaan delen in de vorm van een maandelijkse nieuwsbrief. Een beknopt overzicht van wat we doen en waaraan we werken, maar ook het laatste nieuws over de nieuwe ISO en IEC normeringen en de laatste ontwikkelingen rondom de toetsing van bestaande normen. Op deze manier gaan we de specialisten binnen onze vereniging dichter bij elkaar brengen. Geef je interesse in het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief van de NEN-werkgroep door via ruud@dutchcloudcommunity.nl.

Contact

Wil je lid of partner worden van de Dutch Cloud Community? Of wil je meer weten? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m contact met je op!