Nationale Debat over Digitalisering

13 november 2023, 15:00 – 18:00

Toevoegen aan mijn agenda: toevoegen

 

In augustus publiceerde Dutch Cloud Community, samen met zeven andere organisaties uit de digitale sector, een manifest (Nederland kiest: De Toekomst Is Digitaal) in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen (de link naar dit manifest vind je hieronder).

Nu organiseren de acht samenwerkende organisaties op maandag 13 november van 15.00 tot 18.00 uur bij Nieuwpoort het eerste Nationale Debat over Digitalisering.

Verschillende (aspirant) Kamerleden gaan onder leiding van oud-Kamerlid Kees Verhoeven met elkaar in gesprek over het belang van digitalisering en de standpunten van verschillende partijen.

Waarom dit debat?
Digitalisering beïnvloedt elk aspect van ons dagelijks leven: van economische groei en (andere vormen van) werkgelegenheid tot privacy, cybersecurity, digitale inclusie en vaardigheden van jong tot oud. Daarnaast hebben nieuwe technologieën als Artificial Intelligence en de rol van (regulering uit) Europa steeds meer invloed op onze maatschappij. Dit komt maar beperkt terug in de conceptpartijprogramma’s van de meeste politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 november.

Dit debat biedt dus een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende (aspirant) Kamerleden aankijken tegen de kansen (eerste ronde) en bedreigingen (tweede ronde) van een gedigitaliseerde maatschappij. Kamerleden van BBB, GroenLinks/PvdA en D66 hebben inmiddels bevestigd te komen.

Jij kunt aanwezig zijn bij dit debat.

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij Nieuwspoort

Meld je aan door een e-mail te sturen naar: events@ipoort.nl met als onderwerp Aanmelding nationale debat – 13 november

Dit debat is een initiatief van Dutch Cloud Community , BTG, Dutch Data Center Association, DINL, NLdigital, Cyberveilig Nederland, iPoort en Fiber Carrier Association.

Locatie

Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag, Netherlands

Datum:
13.11.2023
Tijd:
15:00 – 18:00
Type:
Offline

Delen:

Gerelateerde evenementen:

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl