Dutch Cloud Contest

21 juni 2022, 12:00 – 20:00, in Down Under, Nieuwegein

Op dinsdag 21 juni houdt de Dutch Cloud Community een uniek event waarbij verschillende technische workshops, een executive track en de beloofde Kerstborrel worden gecombineerd: Dutch Cloud Contest.

Het programma

Het spel-element speelt tijdens dit event een grote rol. Bij de TechLabs worden engineers tijdens meerdere workshops uitgedaagd om problemen op te lossen op actuele gebieden als Machine Learning en Cybersecurity.

Daarnaast houden we een netwerkbijeenkomst voor C-level management over uitdagingen in onze sector op het gebied van energie.

De grote afsluiter van de dag is de Kerstborrel! Tijdens de winter kon deze gezellige borrel helaas niet doorgaan, maar zoals beloofd houden we de kerstborrel alsnog in juni.

TechLabs

Tijdens de TechLabs geven Amazon (AWS), SUSE en F5 met Nomios hun eigen workshop over o.a. onderwerpen als Machine Learning en Cyber Security, met daarin een uitdagend spel voor de deelnemende engineers.

AWS - DeepRacer

Amazon Web Services laat engineers tijdens hun workshop deelnemen aan het beproefde DeepRacer concept. Hierbij programmeren de deelnemers een rijdende drone om zelf de meest efficiënte route over een vooraf bepaalde weg te bepalen en af te leggen. Het mag duidelijk zijn dat de gemakkelijkste methode hierbij niet de snelste is en er genoeg kennis en creativiteit nodig zal zijn om te winnen.

F5 & Nomios - Hackathon

De workshop van F5 en Nomios bestaat uit een hackathon, waarbij deelnemers via verschillende methodes toegang proberen te krijgen tot een website via de API’s. Deze workshop is niet bedoeld voor geavanceerde hackers, maar om deelnemers bewuster te maken van de veiligheidsrisico’s van de steeds populairdere API implementaties. Vooraf krijgen de deelnemers een korte toelichting van een F5 Labs Security Analyst, die ook de begeleiding tijdens de workshop verzorgt.  

SUSE - Gaming Competitie

De SUSE workshop houden we luchtig en leuk, met een gaming competitie. We kunnen nog niet te veel verklappen, maar we zullen ervoor zorgen dat je zintuigen en vaardigheden worden uitgedaagd, terwijl we het tegelijkertijd casual houden. Je krijgt de kans om een drankje te drinken en mee te doen aan de games en gezelligheid. Natuurlijk zullen er ook prijzen zijn voor de beste deelnemers. 

De workshop van Amazon wordt parallel gehouden met de andere 2 workshops van SUSE en F5 & Nomios. Het is dus belangrijk om tijdig aan te geven aan welke workshop(s) je mee wilt doen zodat er nog ruimte is.

Het is ook belangrijk dat je zelf een laptop meeneemt naar het evenement om deel te kunnen nemen.

Netwerkbijeenkomst Energie​

De discussie rond datacenters en hun energieconsumptie is door de oorlog in Oekraïne opnieuw naar de voorgrond gebracht. Energie wordt duurder voor iedereen, dus ook voor de cloud- en hostingwereld. Door al deze ontwikkelingen is de discussie over efficiënt energieverbruik weer actueel.

Wat doet onze sector? En wat kunnen we nog meer doen? Het zijn logische vragen die we gaan behandelen tijdens onze netwerkbijeenkomst.

Kerstborrel 2021

Als afsluiter van deze dag zullen we onze traditionele Kerstborrel houden; alleen op een iets later moment. Vanwege de pandemie kon deze helaas in december niet doorgaan, maar nu komen we alsnog samen tijdens deze verlate jaarafsluiter. 

De avond zal in kerstthema plaatsvinden. Heb je nog een leuke kerstmuts of andere kerst-attributen liggen? Dan nodigen we je uit om daar gebruik van te maken. Dat kan de sfeer alleen maar ten goede komen!

Ben je erbij?

Schrijf je in voor het event via onderstaand formulier. Laat ook even weten naar welk onderdeel je voorkeur uitgaat, zodat we rekening met je kunnen houden. We houden je op de hoogte van updates en verdere registratie voor de workshops.

LET OP: De TechLabs workshops zijn qua niveau specifiek bedoeld voor engineers. Verder is het evenement exclusief toegankelijk voor leden en partners van DCC.

Met dit formulier verzamelen we je naam, e-mailadres en bedrijfsgegevens om je zo op de hoogte te houden. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie over hoe wij de door jou ingediende gegevens beheren en beschermen.

Locatie

Down Under, Nieuwegein, Down Under, Ravensewetering, Nieuwegein, Nederland

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde evenementen:

sep 8
Summer BBQ 2022
Aanmelden 8 september gaan we weer met z’n allen bbq’en! Al jaren behoort onze Summer BBQ tot een van de…
Lees meer
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl