• Home
  • Agenda
  • DCC netwerkbijeenkomst: data, privacy en ransomware
Dutch Cloud Community

DCC netwerkbijeenkomst: data, privacy en ransomware

26 oktober 2021, 15:00 – 18:00, in Rijswijk (Huawei)

We nodigen jullie graag uit voor de volgende netwerkbijeenkomst op dinsdag 26 oktober aanstaande. De netwerkbijeenkomst wordt fysiek georganiseerd, tenzij de regels van het RIVM tussentijds veranderen. We hebben met onze Summer BBQ bewezen dat we op een veilige manier mensen bij elkaar kunnen brengen, en dat het toch wel veel prettiger is om met elkaar te kunnen netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard zal de bijeenkomst ook online te volgen zijn voor de mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. De locatie maken we zo snel mogelijk bekend. Meld je nu aan via onderstaand inschrijfformulier:

Aanmelden voor deelname kan via dit formulier:

Met dit formulier verzamelen we je naam, e-mailadres en bedrijfsgegevens om je zo op de hoogte te houden van de DCC netwerkbijeenkomst. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie over hoe wij de door jou ingediende gegevens beheren en beschermen.

Ransomware

Het thema van de bijeenkomst is data, data privacy, en ransomware. Wij hebben onze zusterorganisatie Cyberveilig Nederland uitgenodigd om op de netwerkbijeenkomst de whitepaper over ransomware, die ze deze maand hebben gepubliceerd, te presenteren en met onze leden de discussie aan te gaan. Wat valt er nu precies onder de noemer ransomware? Hoe werken de verschillende type aanvallen? Hoe erg is het probleem? Wat kun je doen als je aangevallen bent? En hoe voorkom je aanvallen?

De whitepaper is een compleet en goed gedocumenteerd stuk, dat een helder overzicht geeft van wat er speelt rond deze plaag. Steeds meer van onze klanten worden namelijk geconfronteerd met ransomware-aanvallen. De whitepaper van Cyberveilig Nederland is hier te downloaden.

Update Juridisch team

Een van de meest actieve en productieve werkgroepen van Dutch Cloud Community is het Juridische team. Het aandachtsgebied is heel breed. Zo houdt het Juridische team zich onder andere bezig met Privacy Shield/Schrems 2, de verbetering van de Algemene Voorwaarden, nieuwe wet- en regelgeving en SLA’s. Verder ondersteunt het team onze leden op juridisch gebied via een spreekuur en denken ze mee met relevante rechtszaken. Op de bijeenkomst zal de werkgroep onze leden bijpraten over de laatste ontwikkelingen, de dossiers die het in behandeling heeft en de plannen voor 2022.

Tenslotte zullen we onze leden een update geven over de segmentering met badges/labels die we hebben afgesproken bij de oprichting van de Dutch Cloud Community. De badges/labels worden begin 2022 operationeel.

We zien jullie graag op dinsdag 26 oktober. Je kunt je aanmelden via onderstaande button.

Locatie

Rijswijk (Huawei), Laan van Vredenoord 56, Rijswijk, Netherlands

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde evenementen:

okt 19
Cohesity Connect
Save your spot now for the must-attend next-gen data management event; Cohesity Connect Learn about the newest trends and latest…
Lees meer
okt 28
Claranet Security Event 2021
In het kader van de wereldwijde oktober-security-maand organiseert Claranet wederom een eigen live Security Event op 28 oktober in Eindhoven.…
Lees meer
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl