• Home
  • Agenda
  • Netwerkbijeenkomst: Data Soevereiniteit
Data Soevereiniteit

Netwerkbijeenkomst: Data Soevereiniteit

6 oktober 2022, 15:00 – 18:30, in Nijmegen

Donderdag 6 oktober

We nodigen jullie graag uit voor de volgende netwerkbijeenkomst op donderdag 6 oktober (15.00 – 18.30). Het thema van deze bijeenkomst is Data Soevereiniteit. 

Data Soevereiniteit

Mag je straks nog werken met niet-Europese clouddiensten, zoals Microsoft Azure of VMWare? Er is nog veel onduidelijkheid over de regels die onze sector straks zal moeten volgen met betrekking tot data soevereiniteit. Gegevens worden, in lijn met de geldende wet- en regelgeving, in de cloud verzameld en opgeslagen. Veel gebruikte cloudplatformen zijn afkomstig uit Amerika, en vallen theoretisch onder de Amerikaanse Cloud Act. En dat mag weer niet van de Europese wetgeving.

Europa heeft nu het GAIA-X platform tot leven geroepen, en verscherpte soevereiniteit regels vanuit de WBNI en andere wetgeving opgesteld. Tegelijkertijd horen we van de Europese Commissie dat er een principe akkoord met de VS is bereikt over data uitwisseling.

Het plaatje is complex, waardoor het lastig is om beleid te maken in de huidige context. Op 6 oktober vragen we experts vanuit verschillende gebieden om toelichting te geven over de huidige stand van zaken, en concreet advies te geven aan hosters en cloudproviders over de beste aanpak in deze verwarrende tijden.

Programma

Presentaties zijn er onder andere van:

  • Peter Kager – ICTRecht
  • Larik-Jan Verschuren – Fundaments
  • Update vanuit de werkgroepen, Simon en Ruud
  • Karelina Buijtendorp – team.blue
  • Netwerkborrel

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Met dit formulier verzamelen we je naam, e-mailadres en bedrijfsgegevens om je zo op de hoogte te houden van dit event. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie over hoe wij de door jou ingediende gegevens beheren en beschermen.

Locatie

Nijmegen, Ynvolve B.V., Rondweg 29, Nijmegen, Nederland

Delen:

Gerelateerde evenementen:

No data was found
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl