Algemene Leden Vergadering (online)

8 november 2023

Toevoegen aan mijn agenda: toevoegen

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering: deelnemen aan de vergadering

 

Het bestuur van Dutch Cloud Community nodigt je vriendelijk uit voor een online Algemene Ledenvergadering (ALV) die zal plaatsvinden via Teams op 8 november om 14:00 uur.

Tijdens deze ALV staan twee belangrijke agendapunten gepland waarover wij graag jullie stem willen horen.

Het eerste agendapunt betreft de wijziging van de statuten van Dutch Cloud Community. Deze aanpassing is deels van technische aard, zoals aanpassingen om te voldoen aan het verenigingsrecht en het toekennen van bevoegdheden aan de penningmeester om zelfstandig beslissingen te nemen. Daarnaast zijn er wijzigingen gericht op het optimaliseren van de vereniging. Zo wordt het complexe gewogen stemrecht vervangen door het principe van één lid, één stem.

Het tweede agendapunt betreft een lidmaatschapsmodel voor grotere organisaties die meerdere labels gebruiken en zich willen aansluiten bij DCC. Onze uitdaging is om een model te vinden dat het voor deze grotere partijen eenvoudig maakt om lid te worden en vanuit verschillende labels deel te nemen aan werkgroepen en andere activiteiten, tegen een redelijke bijdrage. Na de discussie tijdens de bijeenkomst van 31 augustus hebben we eraan gewerkt en willen we jullie meerdere opties voorstellen. Het is aan de leden om de meest geschikte optie te kiezen.

Na afsluiting van de Teams-sessie van de ALV zal er vanaf 16:00 uur de mogelijkheid zijn om online te stemmen. Deze stemming blijft open tot maandag 13 november, 17:00 uur. Dit is om ervoor te zorgen dat alle leden de gelegenheid hebben om te stemmen, zelfs als ze niet aanwezig kunnen zijn tijdens de ALV. Houd er rekening mee dat voor een wijziging van de statuten vereist is dat tweederde van de leden deelneemt aan de stemming. We vragen jullie dan ook om even de moeite te nemen om online te stemmen. Als dit niet mogelijk is, neem dan contact op met Ruud via ruud@dutchcloudcommunity.nl om iemand te machtigen om namens jou te stemmen.

Elk aangesloten bedrijf mag slechts één keer stemmen. De inloggegevens voor de online stemming worden verstuurd naar één contactpersoon per aangesloten bedrijf. Het is aan jullie om, indien nodig, intern te overleggen over de keuzes die jullie willen maken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over het proces of de inhoud van de stemming.

De agenda voor de online Algemene Ledenvergadering van woensdag 8 november:

  • 14.00 uur: Opening van de vergadering door de Voorzitter
  • 14.05 uur: Wijziging van de Statuten van de Vereniging
  • 14.25 uur: Groepslidmaatschap door de Penningmeester
  • 14.40 uur: Afsluiting van de vergadering door de Voorzitter
  • 16.00 uur: Opening van de stemming

Maandag 13 november:

  • 17.00 uur: Sluiting van de stemming
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl